Voor de tweede keer dit jaar doet Kamchatka Den Haag aan. Kamchatka treedt op in de Supermarkt voor het astronomische bedrag van nul euro. De zaal is goed gevuld, met een klein groepje echte fans voorin de zaal. Vanaf de eerste noot van Out of My Way hebben de mannen er duidelijk zin in. Heerlijke blues rock met stoner invloeden vult de supermarkt. Sinds Per Wiberg niet alleen als producer aan de band verbonden is, maar ook de baspartijen voor zijn rekening neemt, lijkt de band duidelijk wat meer richting rock en stoner op te schuiven. Live is dat duidelijk merkbaar en klinken de nummers vaak wat steviger dan op het album. Ook is er op de juiste momenten ruimte voor gitaarsolo’s.

Veel tracks van The Search Goes On passeren de revue. Met Son of the Sea, Coast to Coast, Tango Decadence, Dragons en Pressure wordt in de reguliere set al meer dan de helft van het nieuwe album gespeeld. De heren zijn overduidelijk nog beter op elkaar ingespeeld dan eerder dit jaar. De kenmerkende lach van Thomas Juneor Andersson is nauwelijks van zijn gezicht af te krijgen. Ook als de band hier en daar een foutje maakt, zoals het moment dat Thomas even niet meer weet welk nummer ingezet moet worden, blijven de mannen koel. Op dat moment is ook de belangrijke rol van Tobias Strandvik op drums duidelijk merkbaar. Hij lijnt de mannen in een split second weer op om de draad weer op te pakken. Ook de niet geïdentificeerde cover gaat hen goed af.

Ondanks het feit dat Per pas sinds kort echt bandlid is, worden er meer oudere tracks gespeeld. Perfect en het heerlijk groovende TV Blues van het vorige album Bury Your Roots ontbreken niet. Dat de band er geen gras over laat groeien, wordt duidelijk met Ain’t Fallin’. Terwijl The Search Goes On begin dit jaar pas uitkwam, komt de band nu alweer met een nieuwe single. Ain’t Fallin’ lijkt de stevigere lijn die ingezet is sinds de komst van Per door te trekken. Een lekker rauw stoner nummer met een vleugje blues.

Cross the Distance is vervolgens zo een heerlijk voorbeeld van een lekker groovend nummer waarbij de solo aan het eind van het nummer lekker doorgetrokken wordt door Thomas. Als het drietal na TV Blues achter de schermen verdwijnen, blijkt dat achter in de zaal toch ook nog de nodige fans te vinden zijn. Binnen no time staan ze weer op het podium met verbaasde blikken over het enthousiasme in de zaal. Na de openingstrack opent de toegift ook met een nummer van het debuutalbum. In No komt de blues sound van de beginjaren duidelijk naar voren. Met Thank You For Your Time en Somedays wordt weer een heerlijk stevig slot gepresenteerd. Live komt de muziek van Kamchatka bijzonder goed tot z’n recht. Dat alle drie de mannen ras muzikanten zijn en er oprecht zoveel lol in hebben om op te treden, draagt daar enorm aan bij.

En het mooiste is, de zeer snelle beslisser kan ze dit weekend nog live zien!

Zaterdag 22 november – 21:30 Elektra, Sliedrecht

Zondag 23 november – 16:00 Volt, Sittard