We een fijn zooitje is ‘We are the Mess’ geworden. Metalcore uit het gekkenhuis?! Dat dekt de lading niet eens aangezien de tweede langspeler van Eskimo Callboy wederom als een flipperkast werkelijk alle kanten uit vliegt. Als we er dan toch een label op moeten plakken, dan maar de electronicore zoals ze het zelf noemen. Een combinatie van metal, breakdowns, samples, synths, grunts en cleane vocalen vliegen je om de oren. Het dolle broertje van Enter Shikari of geflipte neefje van Asking Alexandria.

Hoewel de Duitsers misschien te boek staan als een stelletje uit de bocht gevlogen pubers (en daarom niet in iedere scene even serieus worden genomen) is de sound van ‘We Are the Mess’ dat allerminst. Dikke rollende bassdrums, vette riffs, screams en grunts worden afgewisseld met electronica en prima punky gezongen cleane vocalen (oké oké, sommige refreintjes zijn wel een beetje cheesy).

‘Party at the Horror House’ is misschien nog wel het mooiste voorbeeld van hoe goed en tevens divers deze plaat in elkaar steekt. Andere prijsnummers vinden we in ‘Final Dance’ (horen we hier zelfs wat dubstep), Blood Red Lips en de titeltrack. ‘Jagger Swagger’ kent een dikke groove en ‘Broadway’s gonna Kill Us’ gooit er zelfs nog wat techno beats doorheen.

Nu beweren dat deze plaat mooi in balans is, slaat eigenlijk nergens op gezien de cocktail die op je wordt losgelaten. Noem het echter wat je wilt, maar uiteindelijk is ‘We are the Mess’ een heerlijke knotsgekke feel good plaat geworden om lekker mee uit je plaat te gaan. Het zooitje ongeregeld strijkt volgende maand neer in de Benelux voor een aantal, ongetwijfeld zeer energieke, liveshows. Gaat dat zien in Muziek-o-drome te Hasselt (09-03) of de Baroeg te Rotterdam (13-03).

Eskimo Callboy doet idiote naam eer aan op 'We are the Mess'
Songwriting81%
Production85%
Originality78%
Music78%
81%Totale score