Met de albums van de band uit Londen zat het altijd wel goed, live was er vaker wel wat op aan te merken. Vorige week brachten ze hun vierde studio album uit ‘So Long, See You Tomorrow’ en na aanleiding van die release touren de mannen nu door Europa. Hun eerste show was afgelopen zondag in de AB in Brussel, de Melkweg volgde maandag.

Zonder het nieuwe album beluisterd te hebben stappen we een volle zaal binnen, de sfeer is in ieder geval goed. De band maakt met ‘Overdone’ (van de nieuwe plaat) direct een goede indruk. Hoewel de band in het verleden nog al opstartproblemen had, zit het ditmaal vanaf het begin al goed.

Tijdens hun vorige tour hadden de vier heren Lucy Rose naast hun zijde, wat een mooie toevoeging was. Ook voor deze tour kiezen ze voor een zangeres met een prachtige stem en een toetsenist, wat een vaste waarde mag worden voor de band. Naast deze mooie toevoeging is de sound van BBC ook veel meer elektronisch geworden. Gedurende de set spelen ze 8 tracks van het nieuwe album, maar o.a. de hits als ‘Evening/Morning, Shuffle en Always Like This’ blijven niet uit.

De band is zelfverzekerder geworden en durft meer. Als we iets over helft zijn waagt de zanger zich aan een gevoelige track genaamd Eyes Off You. Het publiek is muisstil, wat gezien de trend tijdens concerten afgelopen jaren, een succes genoemd mag worden.  De bezoekers worden hier dan ook voor bedankt en hij voegt nog iets in de trant van; so much for the depressive part let’s party.  Met ‘Whenever, Wherever’ grapt de zanger naar de wereldwijde hit die Shakira daarmee scoorde.

Ze sluiten af met de eerste single van het laatste album ‘Carry Me’.  Als toegift volgt er nog de titeltrack: ‘So Long, See You Tomorrow’. Bij het verlaten van de zaal wordt Whenever, Wherever van Shakira gedraaid. Een fijne muzikale avond die met een leuke grap wordt afgesloten. De band heeft dan ook niets meer om op aan te merken en zien we graag terug op de festivals deze zomer.

De foto’s die door Remco gemaakt zijn die avond vindt je hier!