In februari komt het clubseizoen weer echt op gang. En dat is te merken, want aan toffe liveshows is er de komende weken geen tekort! Wij hebben een selectie gemaakt van concerten waar je volgens ons heen moet én nog heen kunt, want er zijn voor deze shows nog tickets beschikbaar! Van punkhelden The Menzingers tot het vermaarde The Killers, dit zijn onze tips voor de maand februari.

Mando Diao (Melkweg Amsterdam, 13 februari)

Mando Diao scoorde in 2009 vanuit het niets een monsterhit met het supercatchy ‘Dance With Somebody’. Daarna werd het even stil rond de Zweedse band, maar na een ingrijpende personeelswisseling zijn de mannen weer helemaal terug. Wij zijn benieuwd hoe het herboren Mando Diao live klinkt!

Electric Six (Effenaar Eindhoven, 17 februari)

Electric Six had begin deze eeuw twee enorme culthits met ‘Danger! High Voltage’ en ‘Gay Bar’. De band rond zanger Dick Valentine is nog altijd onverminderd populair. De Amerikanen kwamen in 2011 al eens de Effenaar op stelten zetten, en gaan dat op 17 februari ongetwijfeld weer doen!

Triggerfinger (013 Tilburg, 17 februari)

Het Belgische Triggerfinger komt voor een handjevol shows een bezoekje brengen aan hun noorderburen. Tickets gingen als warme broodjes over de toonbank, waardoor hun shows in Nijmegen en Utrecht al zijn uitverkocht. Wie Triggerfinger nog wil zien doet er dus goed aan snel kaarten te bemachtigen voor hun concert in de Tilburgse 013.

Marmozets (De Helling Utrecht, 18 februari)

Female-fronted hardcore kom je in de regel niet bijzonder vaak tegen. Maar Marmozets is dan ook geen band die zich graag aan de regels houdt. De jonge Britten staan deze maand in de Utrechtse Helling. Mede dankzij charismatische frontvrouw Becca Macintyre belooft het een heerlijke avond zingen én schreeuwen te worden.

The Menzingers (Melkweg Amsterdam, 18 februari)

The Menzingers is zo’n band die niet alleen aan de lopende band ijzersterke albums produceert, maar ook nog eens bij elke plaat weer een stukje beter wordt. After the Party was één van de lekkerste punkrockplaten van 2017; reden genoeg om dat eens te gaan checken in de Oude Zaal van de Melkweg.

Saxon + Diamond Head (013 Tilburg, 27 februari)

Saxon en Diamond Head zijn twee enorm invloedrijke bands binnen de New Wave of British Heavy Metal. Dit jaar bundelen de mannen hun krachten om samen een allesverwoestende show neer te zetten in 013. Deze heavy double bill is er eentje die je absoluut niet wil missen!

The Killers (Ziggo Dome Amsterdam, 28 februari)

Onder het mom van “go big, or go home” kun je februari feestelijk afsluiten met één van de grootste rockbands van de afgelopen 15 jaar. The Killers hebben hun sporen al ruimschoots verdiend. In de Ziggo Dome gaat het de hele avond hits regenen met o.a. ‘When You Were Young’, ‘Mr. Brightside’ en ‘Human’. Dat wordt knallen!

Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!