Kijk normaal zeggen we u niet graag wat u moet doen of laten. Als voorstanders van alles wat alternatief is stimuleren we namelijk zelfstandig denken. Wij rijken u een idee aan en wat u daar dan verder mee doet is volledig u zaak. Voor één keer gaan we echter een uitzondering maken. Wij durven nu al beweren dat indien u van punk en/of indie houdt u mogelijk een van de mooiste ontdekkingen van het jaar gaat doen. Wij presenteren u uw nieuwe ‘band crush’: The Front Bottoms.

Groezrock 2013

Ons liefdesverhaal begint tijdens Groezrock 2013. Op een onmenselijk uur kruipen wij onze tent uit om de allereerste (!) bands van de dag een kans te geven. Tot een half uur op voorhand hadden we besloten om een stukje Nothington mee te pikken alvorens naar “hype van het moment” Masked Intruder te gaan kijken. Was het onze dronken kop die ons uiteindelijk op de eerste rij voor deze vaag onbekende indie punk sensatie deed terechtkomen? We zijn er onze jupiler nog dankbaar voor, The Front Bottoms zetten één van DE sets van het festival neer.

Talon Of The Hawk

Waar moet u als Front Bottoms leek uw ontdekkingstocht nu starten? Mogen wij de 2013 album release ‘Talon Of The Hawk’ aanraden?

Twin Size Mattress

Nog niet specifiek genoeg? Wat dacht u van Twin Size Mattress. Niet ons favoriete nummer maar wel het meest toegankelijke.

Bijna poëzie…

Wat dan wel ons favoriete nummer is? Met ruime voorsprong ‘Flashlight’. Een compositie die nog maar eens heerlijk duidelijk maakt waar de sterkte van de band ligt. Hadden deze jongens geen kunstvorm gevonden in hun muziek dan waren ze wel poëzie gaan schrijven. Elk album staat vol eerlijke en herkenbare teksten.

“Please fall asleep so I can take pictures of you and hang them in my room
so when I wake up feel like yeah everything’s alright
You are still here, you are still happy, you are still smiling and laughing
you are still the only thing and everything I need in my life”

Prijs kwaliteit

Als je ons moest vragen wat een eerlijke prijs zou zijn voor een The Front Bottoms headliner show dan hadden we waarschijnlijk een veel hoger bedrag in gedachten dan wat de vriendelijke mensen in Antwerpen voor een kaartje vragen. Oh dat hadden we nog niet vermeld zeker? Als u nu al helemaal verknocht bent aan deze Jersey boys dan heeft u geluk. Zaterdag (22/02) staan de indie punkers namelijk in Kavka Antwerpen. Nederland moet nog even geduld hebben tot de show op 22 april in Zwolle.