De redactie van Counter Culture was vandaag te gast in het spiksslinternieuwe TivoliVredenburg, om als één van de eerste een rondleiding te krijgen door het nieuwe gebouw.
Het gebouw is nog niet eens echt af, maar wij kregen alvast een sneakpeak. En het zag er veelbelovend uit. Heel veel meer kunnen we er nog even niet over kwijt, maar mocht je een concert op het oog hebben dat er gaat plaatsvinden.. Dan kunnen wij je aanraden om die kaarten gewoon op de kop te tikken, want je gaat er geen spijt van krijgen.
Ondanks dat we redactieuitjes steevast afsluiten met een biertje op het terras, hebben we het karige beetje muzieknieuws weer voor je bij elkaar geraapt. Met vandaag (ALWEER) nieuws over The Stones, de eerste namen voor Parkpop en nieuwe namen voor EXIT festival in Servië!

Eén dag naar Pinkpop voor The Stones? Als ze niet komen, heb je ‘pech’.

Het treurige nieuws dat de vriendin van Mick Jagger is overleden, zal niemand ontgaan zijn. Zeker de Pinkpopgangers niet. ‘Voor alsnog’ zullen The Stones gewoon afreizen naar Landgraaf, maar mocht de band toch besluiten het optreden te cancelen, hebben dagkaarthouders pech.
Smeets heeft hierover gezegd “Zij hebben geen kaart gekocht voor een concert van The Stones, maar voor een dagje Pinkpop”. En daar heeft hij dan eigenlijk ook wel gelijk in. Hij maakt zich zelf geen zorgen over het afzeggen van The Stones. Volgens hem moet het programma zonder The Stones (met in dat geval John Mayer als vervangende headliner) sterk genoeg zijn om muziekliefhebbers naar het terrein te krijgen. Tot nu toe zijn er alleen zes concerten in Australië en één in Nieuw-Zeeland gecanceld, dus er is nog niet echt reden voor paniek.

Eerste namen voor Parkpop Den Haag bekend

Het gratis festival in Den Haag, Parkpop, heeft de eerste namen voor dit jaar bekend gemaakt. Gers Pardoel, 10CC, Jony Lang, Coely en het eerder al uitgelekte Epica zijn bevestigd. Een behoorlijk uiteenlopende line-up dus. Het festival zal plaatsvinden op 29 juni in het Zuiderpark in Den Haag.

EXIT festival breidt Dance line-up uit

Het vierdaagse festival EXIT in Servië gaat flink uitpakken dit jaar als het gaat om de Dance Arena. Namen als Carl Cox, Danny Tenaglia, Ben Klock vs. Marcel Dettmann, Eats Everything vs. Cassy en Planetary Assault Systems live zullen op de vrijdag acte de présence geven in de Arena. Naarmate de nacht vordert, zal de Main Stage worden omgebouwd tot Bass Music stage, waarvoor nu Andy C, Fred V & Grafix feat. Dynamite MC, Gorgon City, My Nu Leng, Pretty Lights, Sub Focus en TC zijn bevestigd. Eerder werd al bekend gemaakt dat o.a. Skrillex, Disclosure, Rudimental en Koven naar Servië zouden komen. Voor ieder wat wils dus! Meemaken? Zorg dan dat je van 11 tot en met 13 juli met je dansschoenen in het Petrovaradin Fort in Novi Sad staat. Tickets scoren doe je op http://exitfest.org/sr