Op Throwback Thursday nemen we een kijkje in de geschiedenis van hiphop-related events. Deze week aandacht voor Curtis Jackson, beter bekend als 50 cent. Afgelopen week dropte 50 Cent de zevende video van zijn nog te verschijnen album. Het album ´Animal Ambition´ zal het daglicht zien op 3 juni. Op het nummer Chase The Paper werkt 50 Cent samen met Prodigy, Styles P en Kidd Kidd. Voordat er door iemand vooruit geblikt gaat worden richting het nieuwe album, wil ik graag even met jullie terug blikken naar wat ouder werk van Curtis.

Elf jaar en twee maanden geleden, op 6 februari 2003, kwam Get Rich or Die Tryin’ uit. De plaat werd geproduceerd door Dr. Dre en Eminem. Er stonden hits op als P.I.M.P., In Da Club, What Up Gangsta en If I Can’t. Het album kwam binnen op nummer 1 in de Billboard 200 en bleef daar voor zes weken. In de eerste week werden er 872.000 albums verkocht. Twee jaar later verscheen er een film met Curtis Jackson in de hoofdrol. De film droeg dezelfde naam als zijn debuutalbum, Get Rich or Die Tryin. Het vertelt in grote lijnen het verhaal van het opgroeien van 50 Cent, hoe hij uit de drugswereld klom en aan zijn rap carriere begon.