Het lijkt wel vijfde paasdag. Het is lang wachten totdat het nieuws dan ook echt oud is, maar hoe ouder het nieuws wordt, de spoeling blijft vandaag dun.

De La Soul

Wellicht een mooi moment om de meest vreemde paasactie ooit te benoemen. De La Soul wilde de in 2006 overleden J Dilla eren met een instrumentale LP, Smell the Da.i.s.y. met Dilla sounds. Slechts 100 platen werden verstopt in platenzaken in de US, Canada en de UK. Een van de weinige platenzaken waar het kleinood verstopt was, waagde zelfs te stellen dat niet de band, maar de fans de prijs opdrijven. Yeah right, is dit een zaak van extreme zelf onderschatting of wat? Uiteraard willen meer dan 100 mensen die plaat. Een kleine week later staat de eerste LP al op Discogs voor een slordige 850 dollar. Namens alle Nederlandse hip hop fans, dank u De La Soul, you killed the Record Store Day.

Is er naast deze vage paasactie dan geen nieuws?

Jazeker, Hatebreed zal de line-up van Jeera Open Air aanvullen. Nu maar hopen dat de band de tour-list aanpast voordat de tour-shirts gedrukt worden!

Pedro Pico Pop

Het festival in de MBI betonfabriek in Raalte breidt de line-up verder uit met Dead Man’s Silhouettette, Hausmagger, Magnetic Spacemen, Moss, Stefany June, Tricklebolt en Texas Radio.

Zwarte Cross

De Zwarte Cross, 25-27 juli in Lichtenvoorde, kondigt ook een aantal nieuwe namen aan. De meest opvallende naam is toch wel Soul II Soul. Of misschien toch Pierre Wind?? Ook Bells of Youth, Boss Capone, Dreadzone en Icarus Performance Troupe zijn aan de line-up toegevoegd.

North Sea Jazz

De eerdere aankondigingen waren al van dien aard, dat het dure ticket toch het overwegen waard is. North Sea Jazz maakt de affiche compleet met een aantal mooie aankondigingen. Candy Dulfer, Bootsy Collins & The Funk Unity Band, Kelis, Gregory Porter, Eliades Ochoa en Orquestra Buena Vista Social Club springen het meest in het oog. De overige aankondigingen zijn: Ambrose Akinmusire, Barbarito Torres, Bennie Golson, Derrick Hodge, Dr. John, Dr. Lonnie Smith, Guajiro Mirabal, Jason Moran & Friends, Jeff Lorber Fusion, Jesus “Aguaje” Ramos, Lalah Hathaway, Nicholas Payton, Omara Portuondo, Pharoah Sanders, Paul Jackson Jr., Robert Glasper en Sheila E.

Dit was echt Oud Nieuws voor bij het ontbijt, maar voordat we het weekend ingaan volgt uiteraard nog meer spectaculair Oud Nieuws.