Blonk het eind van vorige week al niet uit in gigantische nieuwswaardigheid, deze maandag brengt daar geen wezenlijke verandering in. Alhoewel, onze review van Fortarock staat online.

Morbid Angel viert de 20ste verjaardag van succesalbum Covenant door onder andere op de Eindhoven Metal Meeting te spelen. Daar zal het album integraal te horen zijn, aangevuld met een korte ‘best-of-set’. Als dat geen mooi metalfeestje wordt. Ook black-metal uit Zwitserland, in de vorm van Bölzer is aan de line up toegevoegd. Combitickets zijn nu al op de website verkrijgbaar, dagkaarten volgen snel.

Eindelijk een festivalorganisator die het aandurft, een munt-loos festival. Zelfs in Hongarije al jaren gemeengoed. Nadat een eerste proef bij Noorderslag vorig jaar nog alles behalve vlekkeloos verliep, gaat organisator Friendly Fire zowel op Best Kept Secret als Summer Breeze over op digitaal afrekenen. Voortaan cash of per pin je polsbandje met anonieme chip opladen, je biertje bestellen, even je chip scannen & chillen maar. En bovenal geen muntjes meer die door het gat in je broekzak over het hele terrein verspreidt worden.

Om te verwerken dat Megadeth de Europese tour heeft moeten afgelasten, even twee kleine tips om toch aan de dosis metal te komen in de maand juni. Op vrijdag 27 juni staat Mastodon in de Melkweg & Ghost zal daar op maandag 30 juni de enige clubshow in Nederland weggeven. De nieuwe zanger van Ghost, Papa Emeritus II, blijkt gewoon dezelfde gast te zijn. Het echte nieuws is dat er snel aan een nieuw album gewerkt wordt dat begin 2015 verwacht wordt.

En zoals Oud Nieuws de week graag af mag trappen, delen we graag nog even een nieuwe clip met u. Het kan zijn dat u even door moet linken naar Vimeo; de nieuwe clip van Opeth: Cusp of Eternity.