De temperaturen gaan flink stijgen naar het weekend toe. Dat betekent zon en zomerse taferelen. Hoe lekker is dat voor het duo festival Rock am Ring en Rock im Park (preview hier). Ook in Zeeland bij Vestrock (Limp Bizkit, Yellow Claw, De Staat, White Lies, Blaudzun en meer) zal het vast goed toeven zijn. Ook dit weekend de eerste editie van het Eindhoven Psych Lab (hierover meer verderop in dit artikel). En er is ook nog iets met een festival in zuid limburg… uhmm… na ja, nevermind, snel door met het oud nieuws van vandaag:

Pukkelpop

Wederom een aantal nieuwe namen voor Pukkelpop, zo zijn Kiesza, The Kyle Gass Band, Redlight, Glass Animals en de Bo Saris  aan de line-up toegevoegd aan de Belgische tegenhanger van Lowlands. Eerder was al bekend dat onder andere The Kooks, The National, Editors en Queens of the Stone Age het festival in augustus kleur geven.

Schollenpop

Ook Schollenpop is druk bezig om naar een complete line-up toe te werken. We vinde nu ook Handsome Poets, DeWolff , B-Brave, Replayced, Mik Adrian, The3rdMan, Piñata enSuburbs op de affiche terug. De organisatie van Schollenpop heeft zojuist weer een aantal nieuwe namen aan de line-up toegevoegd. Niet gek als je je bedenkt dat je zaterdag 2 augustus helemaal gratis naar Schollenpop kunt op het Zuiderstrand van Scheveningen. 

Basic RGBEindhoven Psych Lab

Wellicht geen nieuwtje, maar wel degelijk nieuwswaardig om voor aanstaand weekend te tippen: Eindhoven Psych Lab! Twee dagen lang meer dan 30 bands uit de top van de psych scene aangevuld met een expo, filmprogramma en meer. Voor dit zeer bijzondere evenement zijn nog altijd kaarten te verkrijgen. De prijzen zijn als volgt: Weekend € 62,50 | Dayticket € 35,- | Weekend including Hotel for 2 people € 270,00.

Over Eindhoven Psych Lab:

Op 6 en 7 juni is de eerste editie van Eindhoven Psych Lab, een festival dat de beste bands uit de psych scene op het menu heeft met o.a. Wooden Shjips, Suuns, Hookworms, Pink Mountaintops, Radar Men From The Moon, The Growlers en Cosmonauts. Maar dat is nog lang niet alles.

Naast het uitgebreide muzikale programma zullen er beide dagen films en documentaires draaien die door Natlab / Plaza Futura worden verzorgd, zal er een expo zijn in Onomatopee op 5 minuten loopafstand van de Effenaar, verzorgt het restaurant heerlijke maaltijden, zijn er speciaalbiertjes van de Eindhovense brouwer Van Moll en koop je het coolste vinyl van de beste psychedelische bands van dit moment.

Eindhoven Psych Lab wordt gepresenteerd door de Effenaar in samenwerking met Liverpool Festival of Psychedelia.