Wat is het toch soms fijn om muziekjournalist te zijn! In dit soort bewogen periodes is er geen betere hobby denkbaar dan stukken schrijven over muziek. We zitten middenin het festivalseizoen, de eerste zomerhits komen uit de verf en deze week worden er ook nog eens behoorlijk wat prima albums onze kant op geschoten. En daarnaast is er dan ook nog altijd wel weer wat nieuws te melden. Te druk gehad met inpakken voor de festivals? Wij praten je bij. Dit is Oud Nieuws van 4 juni 2014!

RELEASEDATUM NIEUW ALBUM FOO FIGHTERS BEKEND

De Foo Fighters blijft natuurlijk een van dé rockbands van deze tijd, en nieuws over die band verdient dan ook een plekje bovenaan Oud Nieuws. We hebben vandaag goed nieuws voor de fans van de Amerikaanse band. In november verschijnt namelijk het nieuwe album van de band, die helemaal in het teken staat van de serie die de band heeft opgenomen voor de Amerikaanse televisiegigant HBO. In Sonic Highways reist de band door de Verenigde Staten en neemt het in verschillende steden samen met gasten nummers voor het nieuwe album op. Onder andere Gary Clark Jr., Zac Brown, Joe Wals (Eagles) en Rick Nielsen (Cheap Trick) zijn van de partij. Als u het dus niet doet voor de Foo Fighters, zit er altijd wel een gast naar uw smaak bij. Lijkt ons een aardig concept! Kun je niet wachten? Kijk vast naar de eerste teaser.

ROCK AM RING KOMT ERAAN

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: Rock am Ring en Rock im Park 2014 gaan van start. Geen ticket? Geen nood, CounterCulture reist met een forse delegatie af naar de Nürburgring en zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen. Natuurlijk is één en ander ook te zien via de jaarlijkse livestream, die zich meestal doet onderscheiden van andere livestreams door de uitstekende geluidskwaliteit. In elk geval headliners Iron Maiden, Linkin’ Park, Kings of Leon of Editors hebben toestemming gegeven voor streaming van hun concert. Wil je meer voorpret voor het grootste rockfestival van Europa? Kijk dan hier naar onze uitgebreide preview.

OOK PINKPOP STEEDS DICHTERBIJ

Naast de vele Nederlanders die morgen in de auto richting Duitsland zitten kunnen wij er niet omheen dat meer dan 100.000 muziekliefhebbers dit weekend afreizen naar Landgraaf voor dé kneuterhobby van muziekminnend Nederland: Pinkpop. Het meest gaat natuurlijk worden gesproken over de nu al legendarische set van de Rolling Stones, maar in drie dagen Pinkpop valt absoluut meer te genieten. Wij focussen onszelf dit weekend op Duitsland, maar Onze Pinkpoppreview geeft van het Limburgse festival wel een prachtig voorproefje. Meekijken? Bij onze collega’s van de Publieke Omroep is het festival drie dagen lang te volgen, bijvoorbeeld via een 24/7 ‘live’uitzending via Cultura 24. Daar komen onder andere de Editors en Arcade Fire zeker terug. Moeite van het thuisblijven zeker waard, zo denken wij.

VOOR IEDEREEN DIE GEEN TICKET VOOR DEZE FESTIVALS HEEFT

Het deel van u dat niet naar deze festivals gaat hoeft dit weekend ook niet te treuren, want er zijn genoeg leuke, kleinere festivals. Wij presenteerden gisteren al een kleine selectie van leuke festivals om uw ik-heb-geen-geld-voor-een-Pinkpop-kaart-kater te laten verdwijnen, en dat doen we vandaag maar gewoon weer! Allereerst vindt in Den Bosch van vrijdag tot maandag het Jazz in Duketown festival plaats. Vooral het zondagprogramma is met Larry Graham, Sven Hammond Soul. OPMOC en de Jan Akkerman Band ft. Eric Vloeimans voor een gratis festival bizar goed geprogrammeerd. Heeft u meer met wereldmuziek? Dan kunt u naar Nijmegen, voor de Music Meeting. U kunt daar al een dag bijzijn voor 7,50. Dan kunt u wel niet naar het hoofdpodium met de grote namen. Als u daar ook bij wilt zijn kost dat u 30 euro. Lijkt ons nog altijd schappelijk. Meer van de dance? Dan is XO (Extrema Outdoor) België wellicht iets voor u, waar u drie dagen helemaal los kan gaan op zowel grote namen als leuke nieuwe acts. Waar u ook voor kiest, wij wensen u vast een geweldig weekend toe! En niet vergeten: eerst nog twee werkdagen overleven…

NIEUWE NAMEN INTO THE GREAT WIDE OPEN

Misschien wel het hipste festival van Nederland, Into the Great Wide Open, heeft vandaag ook een aantal nieuwe namen toegevoegd aan haar lineup. Charles Bradley, Sinkane (niet te verwarren met Sieneke) en Melanie de Biasio geven de toch al prima lineup van het festival een extra kwaliteitsinjectie. Het festival is uitverkocht, maar voor wie een weekendje sfeerproeven op Vlieland overweegt: er zijn nog wel plekken voor de campings beschikbaar…

NICKY ROMERO OPNIEUW NAAR DE MELKWEG MET AMSTERDAM DANCE EVENT

Nog meer goed nieuws vandaag: éíndelijk kregen we dan ook de eerste grote naam voor het Amsterdam Dance Event door! Niet geheel verrassend gezien het doorslaande succes van vorig jaar mag Nicky Romero opnieuw zijn eigen labelnight samenstellen. Op woensdag 15 oktober staat de inmiddels wereldberoemde DJ in de Melkweg. Naast Romero geven andere artiesten van zijn label acte de préséance. Wie precies? Dat is nog onbekend. Wel kun je voor de zeer schappelijke prijs van 15 euro al tickets kopen via de website van de Melkweg.

THE JACKSONS NAAR AMSTERDAM

Ze zijn natuurlijk niet meer compleet, maar het blijft toch één van dé formaties uit de muziekgeschiedenis: The Jackson 5. Binnenkort zijn de heren – tegenwoordig tourend onder de naam The Jacksons – in Nederland te zien. Hits als I’ll be there, Blame it on the Boogie en natuurlijk ABC schallen op 30 juli door de Amsterdamse Paradiso. Zet uw dansschoenen dus maar in het vet, en koop uw tickets via de website van de Amsterdamse poptempel. As easy as 1,2,3….

.