Een goed begin is het halve werk

De steengoede stem van Beth Ditto, de gemoedelijke gitaarmuziek van Shinedown, de macho-mannelijkheid van Uncle Ice en zijn Bodycount ft. Ice T en de grote Snow Patrol sing-a-long-marathon tijdens zonsondergang vormen samen de perfecte opmars naar het hardere, bombastischere werk dat nog op het programma staat voor de tweede dag van Rock Am Ring 2018: Muse, Parkway Drive en Avenged Sevenfold.

Muse

Gelikt, foutloos, groots, meeslepend: superlatieven schieten te kort om het rock-instituut dat Muse heet te beschrijven. In de vorm waarin de rockband momenteel verkeert, staat er dan ook geen maat op de Britten. Hier wordt een masterclass stadionrock weggegeven waarbij al je zintuigen op scherp gezet worden. De ene iconische riff wordt afgewisseld met de andere, monsterhit na monsterhit: menig hoofdact kan hier nog een puntje aan zuigen.

Parkway Drive

Een toekomstige mainstage headliner dient zich aan als Parkway Drive het podium van de Crater stage beklimt. De Australiërs hebben namelijk kosten nog moeite gespaard om tijdens deze vlammende show een productie neer te zetten waar je u tegen zegt. Samen met de opzwepende setlist, de charismatische verschijning van frontman Winston McCall en het feit dat drummer Ben Gordon zichzelf letterlijk ondersteboven drumt, geeft het ultieme visitekaartje af naar de buitenwereld: ‘Parkway Drive: Wereldband in-spé’.

Check onze facebook livestreams van Parkway Drive hier en hier.

Avenged Sevenfold

Missie: De dag afsluiten nadat iedereen 75 minuten lang compleet weggeblazen is door de brute kracht van Parkway Drive. Ik geef het je te doen. Avenged Sevenfold neemt de uitdaging aan en perst het laatste beetje energie uit de overgebleven nachtbrakers bij de Crater stage. Nog één keer schreeuwen, nog één keer springen, nog één keer moshen en nog één keer zingen: de vijf Californische hardrockers krijgen het zelfs ‘way past your bedtime’ voor elkaar om samen met de ringrockers een feestje te bouwen.

Check onze facebook livestreams van Avenged Sevenfold hier en hier.

Volg Counter Culture op Rock Am Ring

Volg onze Facebook pagina voor foto’s en livestreams vanaf Rock Am Ring 2018.