Ze zijn geland dames en heren! De Rolling Stones die zaterdag a.s. Pinkpop afsluiten, zijn zojuist geland op Maastricht Aken Airport. Wij van Counter Culture waren hier uiteraard bij. Niet dus. Een groot gedeelte van Counter Culture Crew bevindt zich immers op Duits grondgebied en doet komend weekend verslag vanaf Rock im Park en Rock am Ring.

Bruis Maastricht

Waren er vandaag verder nog interessante nieuwtjes vandaag? Ja, die waren er. Zo maakte Bruis Maastricht bekend dat ze Charles Bradley en Bombay Bicycle Club als afsluiters gestrikt hebben. Voor de eerste maal dit jaar zal dit gratis toegankelijk festival niet twee maar drie dagen worden gehouden. Dus zet 5, 6 en 7 september maar alvast in je agenda. Voor meer informatie kun je terecht op www.bruismaastricht.nl.

Slayer

Slecht nieuws voor de Luxemburgse Slayerfans. Vonden wij Slayer op FortaRock al een beetje matjes en belegen overkomen, vandaag heeft de band als gevolg van een zieke Tom Araya haar optreden in Luxemburg moeten afblazen. Of de optredens op Rock im Park en Rock am Ring nu ook niet doorgaan is nog onzeker. Wellicht heeft Araya de 50ste verjaardag van Kerry King iets te enthousiast gevierd en heeft hij daar een ‘klein’ katertje aan overgehouden. Laten we hopen dat hij snel weer de oude is.

Jeff Tweedy

Jeff Tweedy komt medio september met een heus soloalbum. De artistiek leider van Wilco heeft samen met zijn zoon Spencer Tweedy een 20 tracks durend album opgenomen. Het album dat ‘Sukierae’ gaat heten komt uit op 15 september via Tweedy’s eigen label dBpm Records. De track ‘I’ll sing it’ valt al te streamen op Wilcoworld.

Interpol

Ook Interpol kondigt aan in september met een nieuw album te komen. En dan bedoelen we niet de internationale politieorganisatie, maar de band die ons eerder prachtalbums als ‘Turn on the Bright Lights’ en ‘Antics’ gaf. Een precieze releasedatum is nog niet bekend. Wel bekend is dat het nieuwe album ‘El Pintor’ gaat heten.