Natuurlijk stond de week van 3 tot en met 9 februari in het teken van de start van de Olympische Spelen in Sochi. Daar gaan we het echter niet over hebben in deze eerste editie van Trending Topics, wel bespreken we welke onderwerpen er deze week populair waren in de wereld van de muziek.

1. Superbowl

drumkit-chad-smith-superbowl-rhcpWat is de link tussen de Superbowl en muziek? Juist ja, de Red Hot Chili Peppers. Er ontstond een relletje vanwege het feit dat de halftime show van de Peppers (met Bruno Mars) van te voren was opgenomen. De gitaren waren niet ingeplugd en alleen zanger Anthony Kiedis zette een echte liveprestatie neer tijdens Give It Away. Bassist Flea heeft het verhaal uitgelegd  en drummer Chad Smith heeft zijn prachtige plexiglas Superbowl drumkit ter veilig aangeboden. De opbrengst gaat naar Make-a-Wish America.

2. Ziggo Dome

De Ziggo Dome staat deze week op plek 2 in de lijst met populairste onderwerpen. Dit komt niet alleen door de shows die deze week in de voorverkoop gegaan zijn, integendeel: het nieuws dat de Ziggo Dome wereldwijd op de 15e plaats staat van arena’s met de best lopende ticketverkoop, hield de gemoederen bezig. Daarnaast sleepte de Ziggo Dome ook nog een nominatie binnen voor International Venue Of The Year. De winnaar van die verkiezing wordt op 21 februari gepresenteerd door Pollstar.

3. Pinkpop

Door de Rolling Stones Meets Pinkpop Saga heeft het festival in Landgraaf zichzelf deze week flink in de kijker gespeeld. Komen de Stones wel of niet? We zullen het komende week waarschijnlijk te weten komen.

4. Tomorrowland

Tomorrowland gooide op zaterdag 8 februari de tickets voor de jubileumeditie (tienjarig bestaan) in de voorverkoop. Een paar uur later was het Belgische dancefestival natuurlijk compleet uitverkocht. En dat met nog maar twee aangekondigde acts: Netsky en Diplo.

5. Graspop

Doordat Graspop een reeks van 22 nieuwe namen presenteerde, schopte het Belgische metalfestival het tot de topvijf in van Trending Topics van de afgelopen week. Gek is dat zeker niet, want kopstukken in dat rijtje van 22 namen zijn onder meer Anthrax, Meshuggah, Mastodon en Alice In Chains.

Tot zover week 6 van 2014. We’ll see you next week!