Zijn wij even blij dat we Oud Nieuws hebben uitgevonden, anders hadden we uw twitter en facebook timelines helemaal volgespamd met festivalnieuwtjes vandaag. In plaats daarvan hebben we dit supersexy overzichtje voor u samengesteld, met onder meer: Groezrock, Rock Werchter, Roskilde, London Calling. We laten de Rolling Stones Meets Pinkpop Saga even links liggen, want die hebben we al lang en breed besproken.

Groezrock +8

Met de gedachte dat de lineup van Groezrock dit jaar vast nog niet vet genoeg was, dikt de organisatie de boel nog een beetje aan vandaag. Acht toevoegingen voor de hardcore/punkparty in het eerste weekend van mei: Blitz Kids, Chunk No, Captain Chunk!Gameface, New Found Glory, PUP, Taking Back Sunday, The Setup en last but not least Touche Amore!

London Calling +3

Weer drie erbij voor het Paradisofeestje London Calling op 9 en 10 mei. Te weten: Childhood, Menace Beach en Telegram.

Rock Werchter +6

Mon The Biff! Zes keer nieuw voor Rock Werchter vandaag: Bastille, Biffy Clyro, London Grammar, Miles Kane en The Wombats. The Wombats? Ja, daar is blijkbaar nog steeds een publiek voor.

Roskilde +3

Ook Roskilde liet weer even kort en bondig iets van zich horen. De Denen meldden dat Damon Albarn, Interpol en Warpaint erbij zullen zijn dit jaar. Not bad!

Weekend!

Heeft u verder nog iets gemist? Dat zou kunnen, er is veel gebeurd in deze eerste week bij Counter Culture. Daarom hieronder een paar overzichten:

Proost. Prettig weekend!