Maandag is voor veel mensen niet bepaald de favoriete dag van de week, maar de festivals Lowlands en Pukkelpop zijn de nieuwe werkweek in ieder geval goed begonnen door hun affiches verder aan te vullen.

Lowlands

Lowlands heeft laten weten dat Hot Chip, Rico & Sticks, AWOLNATION, Christine and the Queens, Ben Khan, Low Roar, Tourist, Whilk and Misky, Ronde, Pauw, The Indien, WAND, Dolomite Minor, Formation, Gallowstreet Brass Band, OT VINTA, Kasba en The Mysterons er dit jaar te zien zijn. Helaas heeft Mark Ronson afgezegd.

Lowlands wordt dit jaar van 21 t/m 23 augustus gehouden in Biddinghuizen. Grote namen zijn dit jaar onder andere The Chemical Brothers, Interpol en Kendrick Lamar. Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

Pukkelpop

Pukkelpop heeft ook weer een aantal nieuwe namen bekend gemaakt, namelijk: Benjamin Booker, Ganz, Gengahr, Raving George, De Jeugd van Tegenwoordig, Natalie Prass, N’To, Ride, Shameboy, Tiga, De Sluwe Vos, Twenty One Pilots en Tyler, The Creator. Ook hier is Mark Ronson uit de lineup verdwenen, en heeft Bloc Party-zanger Kele zijn optreden ook gecanceld.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 20 t/m 22 augustus te Hasselt-Kiewit. Eerder maakte het festival onder andere de komst van Linkin Park, The Offspring en Bastille bekend. Donderdagtickets zijn inmiddels uitverkocht, maar kaarten voor de vrijdag, zaterdag en het gehele weekend zijn nog verkrijgbaar via de website van het festival.