Het grootste dancefestival van Nederland kende gister zijn grootste avond; de meeste evenementen, beste lineups en met het Amsterdam Music Festival was er ook het grootste evenement van het festival. Een mooi slotstuk zou je zeggen, maar het Amsterdam Dance Event heeft met de zondag nog een soort veredelde afterparty. Verreweg de dag met de minste bezoekers – mensen werken natuurlijk gewoon weer op maandag – en ook niet bepaald de dag met de beste linup. Toch valt er nog voldoende te genieten. Dit zijn onze tips voor de slotavond van het Amsterdam Dance Event in 2014.

TROUW OP ZONDAG (Trouw, 07:00-07:00)

Als we de kenners en de lijstjes moeten geloven hoort club Trouw bij de populairste clubs van Nederland en zelfs van Europa. De tent lijkt ook prima te draaien, is de creatieve hotspot die de ontwikkelaars in gedachte hadden, maar – nu wordt het verrassend – gaat binnenkort toch dicht. Als de sympathieke acties van het Amsterdamse nachtclubpubliek niet gaan werken zal het doek voor club Trouw ruim voor de volgende ADE start vallen. Dan maar afsluiten met een klapper, zo zal men hebben gedacht. Er wordt afgesloten met een feest van maar liefst 24 uur. Op de lineup onder meer Tom Trago, John Talabot, Omar S., Boris Werner en Nuno dos Santos. Uw laatste kans? Snel gaan, want de deurtickets zijn slechts zeer beperkt te krijgen.

1REDLIGHT (Radion, 09:00-03:00)

Ook zo’n enorm lang evenement is 1RedLight. In 2011 gaf een groep vrienden een feest in Manchester. De bedoeling? Een combinatie van bekende en onbekendere DJ’s, ongedwongen sfeer, de hele dag in- en uitlopen en een toplocatie. Het evenement was een groot succes, en de heren proberen het vandaag voor het eerst in Nederland. De locatie is de schitterende club Radion, een pand met de sfeer van een oud wijkcentrum dat zich deze week voor ons ontpopte als een van onze favoriete van de hele stad. De lineup wordt ingevuld door het Londense label Prime Numbers. Labelbaas Trus’me zet zichzelf top of the bill, maar het publiek zit wellicht meer te wachten op Keith Carnal en Installar Funk. Van ons krijgt u als tip N89 mee, want ons betreft een van de grootste talenten in het minimalgenre. Bijzondere avond in een club die u gezien moet hebben.

AWAKENINGS SUNDAY SPECIAL (Gashouder, 17:00-05:00)

Op de allerlaatste avond van ADE is natuurlijk ook Awakenings weer present. In de sfeervolle Gashouder – die ook dit jaar weer is voorzien van een prachtig lichtspel – komen op de laatste festivalavond naast een paar DJ’s van naam vooral een hele rits DJ’s met vast een enorme staat van dienst in het Awakeningsgenre, maar weinig mainstreambekendheid langs. Mochten we toch een naam nodig hebben om u te overtuigen richting te gashouder te gaan, noemen we Dubfire. Die loopt al de hele week rond in Amsterdam en maakte indruk met zijn energieke set. Verder kunnen ook Matador, Gaiser en Monika Kruse u wel eens wat zeggen.

MERGED ADE SPECIAL (WesterUnie, 16:00-08:00)

De WesterUnie is samen met de Gashouder deze dagen de plek geweest waar je moet zijn tot de betere in-trans-feestjes. Waar de Awakenings Special in de Gashouder ‘slechts’ tot vijf duurt, daar gaat het feest in de WesterUnie vanavond netjes tot 8 uur door. De lineup mag er ook wezen. Hoofdact is Dave Clarke, die een extra lange set komt draaien. Verder prijken met Kevin Saunderson, Mr. Jones en Marco Baily bijna alle de toppers van het Engelssprekende gedeelte van het genre op de affiche. Absoluut de moeite waard om uw week mee af te ronden!