Met Headless Eyes komen de uit Brooklyn afkomstige Doom-Metal band Blood Farmers met hun tweede album in 19 jaar op de proppen, ik tel de Permanent Brain Damage CD even niet mee omdat daar vooral oude demo en live nummers opstonden.

Doom-metal zoals het hoort, vergelijkbaar met The Obsessed en St.Vitus, lekker zwaar, lekker lomp met her en der een horror film sample. Af en toe een stukje psychedelica met een jaren 70 solo erin, best goed doorheen te komen.

De opener Gut Shot is een heerlijke zwaarmoedige track met een groot Black Sabbath gehalte.
Headless Eyes is met zijn 10:49 direct het langste nummer op de plaat, het opent met een sample en knalt dan direct op een heerlijk traag tempo erin afgewisseld door – een beetje – Pink Floyd achtige psychedelische stukken.

De psychedelica gaat door met The Creeper waarna we met Thousand Yard Stare weer helemaal terug in het Doom-metal genre zijn.
Het instrumentale en zeer afwisselende Night of The Sorcerors neemt een bijzondere plek in op het album, even iets totaal anders.

Het was wel 19 jaar wachten waard, een mooi Doom-metal album waar menige metal-fan zijn hart sneller van gaat kloppen.

Blood Farmers keren terug na lange afwezigheid.
SONGWRITING80%
PRODUCTION75%
ORIGINALITY75%
MUSIC78%
77%Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
88%