Blast from the past zou je het kunnen noemen, eind vorig jaar uitgebracht op Inverted Inhumation Records en dan nu, gelukkig, via Hammerheart Records ook op vinyl. Laten we eerlijk tegen mekaar zijn, dit soort Metal moet je gewoonweg op vinyl draaien.

Villainy speelt traditionele Thrash-Metal met invloeden uit de death, doom en black-metal. De vergelijking die wordt gemaakt met (oude) Celtic Frost of Destruction zijn geen losse quotes, duidelijk hoor je de sound van de late jaren tachtig. De productie is vet en de jongens spelen hun muziek vol overgave en zijn muzikaal goed op mekaar in gespeeld. Dit maakt het direct ook dat het album niet snel gaat vervelen. Ooit begonnen in 2010 als een cover band hebben ze de laatste jaren het goed voor mekaar gekregen om een eigen stijl te creëren.

Nummers als I Wanna Split the World in Two of A Journey into an Enigma staan als een huis wat met geen sloophamer neer te meppen is. Echter heeft de plaat ook enkele nummers die het bij de rest niet kunnen bijbenen. Nummers als And Now She Is Perfect of Charlatan trekken het net niet, op zich is dit geen euvel maar het mag natuurlijk wel gezegd worden.

Voor een debuut een hele gave plaat, zeker een band waar we nog het een en ander van zullen horen in de toekomst. Beslist een aanrader voor Thrash fans van de eerder genoemde bands en deze moet je gewoon op vinyl hebben.

Villainy brengt vette Thrash van Nederlandse bodem.
SONGWRITING85%
PRODUCTION90%
ORIGINALITY80%
MUSIC80%
84%Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)
43%