De spanningen in (Duits) festivalland lopen hoger en hoger op. Grüne Hölle maakte gisteren bekend dat zij 100% de concurrentie met het oude Rock am Ring aan gaan, door ook een Rock im Park vervanger te organiseren: Rockavaria. In de wandelgangen zijn al namen als Muse, Kiss en Metallica opgevangen. Morgen maakt Grüne Hölle officieel de eerste namen bekend. Uiteraard kun je dan ook weer bij ons terecht om helemaal up-to-date te blijven van alle namedroppings. Rock am Ring deelt echter vandaag alvast de eerste klap uit door haar line-up uit te breiden met:

A Day To Remember, Bastille, Bilderbuch, Blues Pills, Body Count feat. Ice-T, Deichkind, Enter Shikari, Feine Sahne Fischfilet, Fritz Kalkbrenner, Godsmack, Hollywood Undead, K.I.Z., Marilyn Manson, Marismoto, Mighty Oaks, MS MR, Prinz Pi, SIRIUSMODESELEKTER en Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators.

James
Dit wordt een periode om van te smullen. De festivals vallen niet in hetzelfde weekend, maar gaan de komende maanden als een gek tegen elkaar opboksen. Een uitstekende gelegenheid om alvast een roadtrip door Duitsland te plannen. Want als deze strijd straks hard tegen hard gaat, wil je van beide weekenden geen moment missen.

Grüne Hölle VS Rock am Ring – round 1. HIT!

(Metallica op Rock am Ring 2014, foto door Jos Berbee.)