Ja, ook wij waren even helemaal onder invloed van de oranjekoorts. Vandaar gisteren geen oud nieuws. Die had u als voetbalfan waarschijnlijk ook nog helemaal niet gemist. Geen voetbalfan? Dan maken we het vandaag met u goed, door niet één, maar twee keer een update te geven van al het relevante oude nieuws; dit is de cappuccinoeditie van Oud Nieuws op 24 juni.

FESTIVALISTEN: ROCK AM RING VERLIEST NAAST LOCATIE OOK NAAM

Slecht nieuws voor het Rock am Ring festival. Waar we een paar weken geleden in onze review van het Duitse festival nog melding maakten van de doorstart van het festival op een andere locatie, daar moeten we deze week volgens de collega’s van Festivalisten zorgen maken over – in ieder geval – de naam van het rockgeoriënteerde festival. Rock am Ring-organisator Mark Lieberberg zou de naam van het festival namelijk niet op een andere locatie mogen gebruiken. Dat geldt ook voor de organisatie van het nieuwe festival op de Nürburgring Grüne Hölle, georganiseerd door de eigenaars van het racecircuit. Alleen in overeenstemming kan de naam nogmaals nieuw leven in worden geblazen. In huidige staat van oorlog tussen de twee concurrerende concertorganisatoren lijkt dat niet te gaan gebeuren. Voor ‘Rock am Ring’ is ondertussen nog geen nieuwe locatie bekend, terwijl de organisatie van Grüne Hölle onlangs liet weten een nóg meer rock- en metalgeoriënteerd programma te willen boeken, passend bij de identiteit van het festival.

PINKPOP VOLGEND JAAR NIET MET PINKSTEREN

Ondertussen ook nieuws over Pinkpop, dat veelal in de boeking samen optrekt met Rock am Ring. Dat festival maakte bekend volgend jaar níét plaats te vinden met Pinksteren. Volgend jaar zal Pinkpop plaatsvinden op 12, 13 en 14 juni, en dus niet met Pinksteren. Op Pinkpop bevestigde Jan Smeets nogmaals dat men dat alleen doet als er een grote naam kan worden geboekt voor de Pinkpopvrijdag. In het verleden voldeden Rammstein en Bruce Springsteen aan de grootheidseis. Wie volgend jaar geboekt is die volgens Jan ‘een fesitvaldag kan dragen’? Laat het speculeren maar beginnen!

COUNTERCULTURE DEZE WEEK BIJ DOWN THE RABBIT HOLE EN GRASPOP

Maar voor festivalseizoen 2015 aanbreekt moeten we eerst nog seizoen 2014 afmaken. Afgelopen weekend waren we bij Best Kept Secret. Een verslag van die drie festivaldagen aldaar check je hier (dag 1, dag 2, dag 3). Er ook nog een prachtig festivalweekend aan te komen, met o.a. Glastonbury, Down the Rabbit Hole en Graspop. Van die laatste twee maakten we bij CounterCulture vast een preview. Die check je hier (Graspop en Down the Rabbit Hole). Veel plezier!

CONCERTUPDATES

We sluiten deze Oud Nieuws-ochtendeditie dan af met wat concertnieuws. Allereerst voor TivoliVredenburg. Die boeken namelijk producer Bonobo. Op 16 november staat hij in de popzaal van deze concertvenue. Meer van de rock? Dan kun je naar Lenny Kravitz. Die staat namelijk in de Ziggodome op 19 november. Tot slot heeft ook 013 nog een mooie boeking bekend gemaakt. Op 11 december staan Parkway Drive en Heaven Shall Burn samen met Carnifex en Northlane voor slecht 30 euro in de Tilburgse poptempel. De voorverkoop is inmiddels gestart, dus u kunt maar beter snel gaan bestellen. Tot vanavond!