Het lijkt wel of iedereen de focus heeft op Wereld Kampioenschap voetbal, aangezien het muzikale nieuws maar zeer mondjes maat binnendruppelt. Naast dat vandaag het nieuwe album van Mastodon op Spotify beschikbaar is gekomen, wijzen wij je nog even op de toffe vinyl actie die we in samenwerking met Grolsch gisteren online hebben gezet. Check hier wat en hoe je kunt winnen. Wat is er nog meer te melden vandaag:

Eerste acts voor Todays Art

Todays Art is een jaarlijks festival concept (sinds 2005) dat n u alleen om muziek draait, maar vooral ook om de presentatie en de ontwikkeling van avontuurlijke hedendaagse beeldende en podiumkunsten. Todays Art festival vind dit jaar voor het eerst niet plaats in Den Haag, maar in Scheveningen.

Voor de data 25, 26 en 27 september zijn een hele reeks namen bekend gemaakt met onder andere Ben Frost, Tim Hecker, SOHN, Nils Frahm, Dasha Rush, Oake, Phoebe Kiddo, Underground Resistance, Planningtorock, The Gaslamp Killer, Jon Porras, Torus, JTC (James T. Cotton) en Aram Bartholl.

Unieke show The Gathering

Op zondag 9 november zal The Gathering haar 25-jarig bestaan vieren ​​met een eenmalige speciale show in Doornroosje te Nijmegen. Alle vroegere en huidige leden – van 1989 tot 2014 – zullen verschijnen op het podium, waaronder oud zangeres Anneke van Giersbergen. De kaartverkoop is reeds gestart. Tevens zal de band een ‘best-of’ album uitbrengen ter ere van deze gelegenheid.

Nieuwe video Madball

Madball (foto) heeft een nieuwe video gereleases van de track Born Strong. Frontvrouw Candace Puopolo (Walls of Jericho) verzorgt de guestvocals. De single en video zijn een voorproefje voor het nieuwe album ‘Hardcore Lives’, welke uitkomt op 27 juni. De band gaat daarna uitgebreid op tour en zal onder andere te zien zijn op het Dour festival (BE). Check hieronder de video.

Nieuw Slash album aanstaande

Slash heeft bekendgemaakt dat het nieuwe album op 19 september het levenslicht ziet. Uiteraard is Alter Brigde zanger Myles Kennedy ook weer van de partij. Een voorproefje, de eerste single ‘World on Fire” is hieronder te beluisteren.