Na de monsteraankondiging van het Franse Hellfest afgelopen maandag, kon Graspop Metal Meeting natuurlijk niet achterblijven. Graspop maakt dan wel geen 128 namen in een keer bekend, maar tussen de 47 namen die vandaag zijn vrijgegeven, zit in ieder geval al heel veel moois. De namen zijn:

Kiss, Slipknot, Scorpions, Judas Priest, Korn, Within Temptation, Motörhead, Alice Cooper, In Flames, Five Finger Death Punch, Godsmack, Body Count, Lamb of God, Papa Roach, Cradle of Filth, Children of Bodom, Black Stone Cherry, Danko Jones, Arch Enemy, At the Gates, My Dying Bride, Exodus, Insahn, God Seed, Alcest, Cannibal Corpse, Korpiklaani, Sarke, Samael, Orchid, Blues Pills, Katalysm, Primordial, Terror, Septicflesh, Amorphis, Shining, Avatarium, Every Time I Die, Orphaned Land, Stray From the Path, Butcher Babies, Winterfylleth, The Sword, Den Saakaldte, Sylosis en Sigh.

Hiermee heeft Graspop qua namen natuurlijk een grote overlap met Hellfest. Beide festivals worden immers in hetzelfde weekend gehouden. Wij van Counter Culture hopen dan ook dat bijvoorbeeld ook nog namen als Faith no More, ZZ Top, Killing Joke, Life of Agony, Wovenhand, Red Fang, High on Fire en Russian Circles komen overwaaien naar de Desselse grasweide.

Graspop Metal Meeting 2015 vindt plaats van donderdag 18 juni tot en met zondag 21 juni. Het festival houdt volgend jaar vast aan de formule met vijf podia. Het terrein zal dus bestaan uit twee Main Stages, de Jupiler Stage, de Marquee en de Metal Dome. Tickets gaan in de voorverkoop vanaf begin december. Voor meer informatie: www.graspop.be