Nog vijf dagen en dan onthullen we onze vijf favoriete albums van dit jaar. Eerst  hebben we echter nog een handjevol persoonlijke jaarlijstjes voor je in petto. Vandaag is staat de lijst van Axel op het programma. Daarin is onder meer een plek gereserveerd voor Valley Of The Sun en Guts.

3. Wo Fat – The Conjuring

The Conjuring is wat mij betreft dé stonerplaat van 2014. Slechts vijf tracks, maar wel fantastisch lange epistels die bol staan van fuzzy gevarieerde stoner. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken: deze plaat van Wo Fat is verplichte kost voor elke stonerfan.

2. Guts – Hip Hop After All

Een bijzonder vreemde eend in de bijt op mijn door stonerrock gedomineerde jaarlijst. Het hip hop geluid dat Guts telkens weer neerzet, weet mijn aandacht telkens weer te grijpen. Dat Hip Hop After All daarnaast ook weer nieuwe wegen inslaat, verklaart deze hoge notering.

1. Kamchatka – The Search Goes On

Wat een geweldige mix van stoner en blues rock leveren deze sympathieke Zweden af. Met Per Wiberg op bas lijkt Kamchatka een iets stevigere weg in te slaan. The Search Goes On werkt op mij bijzonder verslavend. Geen idee waar de zoektocht nog heen gaat, maar ik blijf graag aan boord.

De complete Jaarlijst 2014 Top Tien van Axel

  1. Kamchatka – The Search Goes On
  2. Guts – Hip Hop After All
  3. Wo Fat – The Conjuring
  4. Greenleaf – Trails & Passes
  5. Truckfighters – Universe (91)
  6. Valley of the Sun – Electric Talons of the Thunderhawk
  7. Lo-Pan – Colossus
  8. Machine Head – Bloodstone & Diamonds
  9. Dioramic – Supra
  10. Cavalera Conspiracy – Pandemonium

De lijst van morgen

Morgen vind je rond lunchtijd de jaarlijst van Joep op counterculture.nl, met daarin onder meer Moss en Tweedy.

Jouw jaarlijst doorgeven

Geef jouw favoriete albums van 2014 door via www.jaarlijst.nl en bekijk hoe goed jouw favorieten scoren in de Community Jaarlijst die vanaf 29 december zal verschijnen bij Counter Culture.