We naderen alweer bijna het einde van de tweede week der persoonlijke jaarlijstjes op counterculture.nl. Vijf stuks heb je er nog te goed van ons en daarna tellen we alle stemmen en storten we ons vanaf 22 december op de vijftien populairste albums binnen ons team. Vandaag krijg je echter eerst nog de jaarlijst van Jos voor je kiezen, met daar in onder meer Maybeshewill en Eskimo Callboy.

3. Wovenwar – Wovenwar 

De twijfel voor de nummer drie was zeer groot. De competie tussen Wovenwar en Royal Blood was bijna niet uit te vechten. Beide bands brachten een super debuut-album waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. Toch heeft Wovenwar de derde plek gekregen. Wovenwar weet meer variatie in het album te brengen en is net iets energieker dan Royal Blood. Wovenwar zet met dit gruntloze metal album een bijna perfecte langspeler neer en is dus zeker de moeite om te checken.

2. Dioramic – Supra

Dit album brengt letterlijk 42 minuten lang verrassingen. Grunts, screams, clean. Heavy metal, prog, en nog veel meer. Dioramic laat met Supra zien dat je met super veel sounds alsnog een super tof album kan maken. Een verrassing van begin tot eind die je beet grijpt en niet meer los laat. Dioramic haalt net de nummer 1 niet, maar verdient toch zeker de tweede plek.

1. Incura – Incura

Incura heeft dit jaar hun debuutalbum uitgebracht en weet daar flink mee te verrassen. Muzikaal gezien is dit album perfect bij elkaar gebracht:  verrassend, anders maar toch toegenkelijk vanaf de eerste luisterbeurt. Het enige waar ik aan heb moeten wennen (en wat voor sommigen wellicht een minpunt kan zijn), is de stijl van de vocalen. Al met al zorgt Incura in mijn optiek voor het beste album van 2014.

De complete Jaarlijst 2014 Top Tien van Jos

  1. Incura – Incura
  2. Dioramic – Supra
  3. Wovenwar – Wovenwar
  4. Royal Blood – Royal blood
  5. Eskimo Callboy – We Are The Mess
  6. Flying Colors – Second Nature
  7. The Pineapple Thief – Magnolia
  8. Killer Be Killed – Killer Be Killed
  9. Opeth – Pale Communion
  10. Maybeshewill – Fair Youth

 

De lijst van morgen

Morgen vind je op counterculture.nl de jaarlijst van Axel, met onder meer ruimte voor Valley Of The Sun en Guts.

Jouw jaarlijst doorgeven

Geef jouw favoriete albums van 2014 door via www.jaarlijst.nl en bekijk hoe goed jouw favorieten scoren in de Community Jaarlijst die vanaf 29 december zal verschijnen bij Counter Culture.