Onze Counter Culture jaarlijst van eigen bodem was nog maar amper gepubliceerd, of ‘The Largest Fire Known to Man’ van A Liquid Landscape viel hier op de deurmat. En dat is jammer, want ‘The Largest Fire Known to Man’ had namelijk niet misstaan in onze lijst. Het tweede album van A Liquid Landscape is namelijk ijzersterk.

Voor haar tweede album riep de Friese formatie de hulp in van The Pineapple Thief voorman Bruce Soord. Deze tekende voor de mix van het album. Soord weet de prog- en postrock met licht alternatieve inslag van de vier Friezen precies het juiste geluid mee te geven. Met The Pinneaple Thief hebben we ook direct een van de belangrijkste invloeden van de band benoemd. Daarnaast komen bij beluistering van het album namen van proggrootheden als Porcupine Tree, Anathema en Riverside om de hoek kijken.

Het album start met het machtige ‘A Brief Moment of Future’, een nummer dat samen met de titeltrack, single ‘Open Wounds’ en afsluiter ‘Paige’ een van de hoogtepunten van het album is.

Wat opvalt is dat A Liquid Landscape zich nog meer dan op haar debuut ‘Nightingale Express’ focust op het ‘liedje’. Net als The Pineapple Thief op haar laatste album kiest A Liquid Landscape dan ook voor melodie in plaats van muzikale krachtpatserij. En dat pakt wonderwel goed uit. Daarnaast vallen ook het heerlijke baswerk van Robert van Dam en de fijne stem van Fons Herder op. Al deze elementen doen dit album boven het progmaaiveld uitsteken. Dus ook al vriest het nog niet buiten, met dit album in de speler en de volumeknop voluit open zeggen wij hier: ‘It giet oan!’

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000035515310,1000004011989321″ name=”Bestel:” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

A Liquid Landscape boekt progressie op 'The Largest Fire Known to Man'
waardering80%
80%Totale score