Voor het vierde jaar op rij reist de Counter Culture crew dit jaar af naar London voor Desertfest. Vanaf de eerste editie zijn we reeds van de partij tijdens dit uitermate sympathieke festival in het hart van het prachtige wijkje Camden. We zagen er onder andere John Garcia met Unida, Truckfighters (2x), Kvelertak, Dozer, Pentagram, Kadavar en nog veel meer. Mocht je nog geen plannen gemaakt hebben om 24 t/m 26 april in London door te brengen dan ben je helaas ook te laat. Desertfest is ruim voor aanvang volledig UITVERKOCHT (de editie in Berlijn, zelfde weekend, heeft nog enkele dagtickets beschikbaar) Voor die wel gaan hierbij wat info en tips voor een dampend weekendje London.

De legendarische concertzalen

De populariteit van het festival groeit eerder jaar weer wat verder. Het uitverkochte huis is extra bijzonder aangezien er ook steeds grotere venues ter beschikking staan. In 2013 en 2014 was de Electric Ballroom met een capaciteit van 1300 bezoekers de grootste zaal. Dit jaar is men ook in staat gebleken om de legendarische Koko (1.400 bezoekers) van een dagprogramma te voorzien. Naast de vaste spots zoals The Underworld en Black Heart, keren ook The Jazz Caffee en Purple Turtle (alleen tijdens de eerste editie van de partij) terug. Meer info Desertfest venues.

Desertfest

De Line-up

De vorige edities kende altijd het neusje van de zalm op stoner, sludge en retrorock op het affiche. Dit jaar is er echter ook aandacht voor de liefhebbers van prog (met oa. Amplifier, Sweet Billy Pilgrim, Messenger  full prog stage line-up) en metal. Voor die laatste heeft Desertfest de handen ineen geslagen met Metal Hammer en op deze stage (in The Underworld) staan oa. Angel Witch, Cancer, SSS en Quartz (full metal line-up).

Bovenal blijft de Sludge, Stoner de boventoon voeren met een aantal uitstekende headliners: Sleep, Red Fang en Eyehategod. Daar net onder is de programmering ook niet misselijk, want ook Orange Goblin, Brant Bjork, Karma to Burn, Black Pyramid en Floor mag je niet missen. We vermoeden dat het in de kleine zaal van The Black Heart wel eens flink dringen kan worden bij Jeremy Irons en Iron Walrus. Dus eigenlijk willen we je deze niet tippen.

DESERTFEST-LONDON-2015-eight-more-bands-announced

Desertfest aftermovie 2014

Check hier een impressie van de voorgaande editie met beelden van oa. Unida, Pentagram, Colour Haze en vele andere.