Ooit ging Marco Polo via de zijderoute naar het oosten op zoek naar spulletjes om te verkopen op de Europese markt. Wat hij in Mongolië voornamelijk tegenkwam waren woestijnen, nomaden en gasten op paarden die nergens voor stopten. De tijden zijn veranderd, Mongolië betast weliswaar nog steeds uit voornamelijk woestijn, nomaden en gasten op paarden maar deze gasten spelen tegenwoordig daarnaast ook metal.

Tengger Cavalery werd in 2009 opgericht met als doel om traditionele Mongoolse muziek te combineren met Metal. Onder de leiding van de charismatische Nature Ganganbaigal weet de band dit ook nog eens zeer overtuigend neer te zetten.
De nieuwe plaat, Blood Sacrifice Shaman, is inmiddels alweer het vijfde album wat de band uitgebracht heeft, desondanks zijn ze in de westerse wereld zo goed als onbekend.

De combinatie tussen de traditionele Mongoolse throat zang, horse-head fiddle en black/death-metal riffs is even wennen maar heb je de smaak eenmaal te pakken dan begin je langzaam maar zeker het enorme scala aan invloeden te horen. Van Pantera-achtige thrash riffs tot snoeiharde Black-Metal, ongeveer ieder extreme metal genre passeert de revue.
Een nummers als „The Wolf Ritual” leunt tegen de Black-metal kant van de band aan terwijl „Tengger Cavalery” meer meer de speed/thrash zijde van de band laat zien. Tijdens „Horseman” voel je letterlijk de Mongoolse hordes op je komen aanstormen en met „Spirits” laten ze meer de rustige en rituele kant van zich horen.

Het bijna onmogelijke samenvoegen van twee totaal verschillende culturen is deze band zeer goed gelukt, het werd ook tijd dat de, voornamelijk door Europese bands gedomineerde, Folk-Metal scene weer eens wat nieuws van zich liet horen.
Vernieuwend, fris, soms grappig en zeker de moeite waard.

 

De Mongoolse hordes keren terug met Tengger Cavalery
Score83%
83%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%