Een van de weinige Industrial Black Metal bands die ons land rijk zijn, Styxian Industries, zet er een punt achter. Hierdoor werd er voor de laatste keer het olievat nog eens van zolder gehaald en de poppen voorzien van een gasmasker.
Het afscheid werd gevierd met een tweetal optredens, in Gouda en Geleen. Qua locatie was Geleen misschien wel de beste, Muziekcafé de Meister ligt namelijk recht tegenover de Sabic, een van de grootste chemische fabrieken van Nederland. Een perfecte locatie dus voor de industrieel getinte Black Metal van dit drietal uit Gouda.

@Peter Savelkoul

Serotonin

Ondanks de zeer geringe opkomst ging het voorprogramma Serotonin enthousiast van start, het duo bestaande uit een zanger en gitarist ondersteund door een drumcomputer. Ondanks de knullige fouten van de zanger tijdens het starten van de drumbeats laat Serotonin toch zien iets in hun mars te hebben. De nummers zijn afwisselt en goed neergezet. Echter mis ik de bassist en de drums die door de computer worden gegenereerd zijn niet altijd even duidelijk. Muzikaal gaat het van Black Metal tot meer progressieve klanken, niet slecht.

TechnoIDSFear TRanscEndor

TechnoIDSFear TRanscEndor

TechnoIDSFear TRanscEndor is een project van ex-Walpurgisnacht en Weemoed gitarist Joris Houtekiet. Voorzien van een Laskap en schedelmasker begon hij aan zijn Technoïd Industrial set. Een mengelmoes van beats en stijlen uit het meer noisy elektronische underground circuit, leuk voor even maar hier moet nog veel aan gesleuteld worden.

Styxian Industries

Styxian Industries

Styxian Industries begon in 2007 met hun Industrial Black Metal en hebben sinds kort hun debuut album uit. Maar helaas, door emigratie van de drummer heeft de band besloten er een punt achter te zetten. Vanavond dus het laatste optreden met helaas een nauwelijks gevulde zaal.

Styxian Industries

Styxian Industries

Hun korte maar intense set wordt strak neergezet echter merk je we dat het enthousiasme ver te zoeken valt. Begrijpelijk, je laatste optreden had je je natuurlijk anders voorgesteld. Misschien was het ook logischer geweest eerst in Geleen te spelen en af te sluiten in de thuishaven Gouda, dit was echter niet het geval. Muzikaal een kruising tussen Black Metal en Industrial. Opvallend was de drummer, die met zijn combinatie van elektronische en analoge drums en een spannend iets van wist te maken. Nederland is weer een unieke band verloren.

Styxian Industries-2108

Styxian Industries

Een leuke avond in een muziekcafé met grootste plannen, goed dat Metal terug is in Geleen.