Nadat gisteren bekend werd dat niemand minder dan het Deense Volbeat de vierde grote headliner is, gooit de organisatie van Graspop Metal Meeting er vandaag nog eens doodleuk 25 mooie namen er tegen aan, te weten:

Ayreon, Black Stone Cherry, Bloodbath, Boston Manor, Bury Tomorrow, Crossfaith, Doro Pesch – Voice of Warlock, Employed To Serve, Follow The Cipher, Galactic Empire, Hollywood Vampires, In This Moment, Kadavar, Lacuna Coil, Madball, Marilyn Manson, Meshuggah, Rise Against, Savage Messiah, Seether, Shining, Sons Of Apollo, Stick To Your Guns, The Bloody Beetroots Live, en The Pink Slips.

Naast grote namen als Marilyn Manson, Hollywood Vampires (met Alice Cooper, Johnny Depp en Joe Perry) en Meshuggah, valt met name de naam van Ayreon op.┬áDe organisatie heeft Ayreon namelijk weten te strikken voor een exclusieve festivalshow. Voor deze exclusieve show brengt de Nederlandse componist, multi-instrumentalist en producer Arjen Lucassen de volledige show mee, inclusief visuals, pyro’s en wel 20 muzikanten.

Een eerste dagindeling is nu ook klaar. Het overzicht is hier consulteerbaar. Tickets voor Graspop Metal Meeting zijn te koop via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Vanaf zaterdag 9 december om 10u zijn ook dagtickets voor het festival in verkoop. Andere festivaltickets, GMM-Munten en logementen zijn al even verkrijgbaar. Alle ticketinfo is beschikbaar via graspop.be/nl/tickets.