Bij de 78 eerder bekendgemaakte bands, waaronder headliners Iron Maiden (donderdag), Faith No More (vrijdag), Judas Priest (zaterdag) en Aerosmith (zondag) komen nog eens 14 mooie namen.

Ook PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS zijn opnieuw van de partij. Phil speelde van 1984 tot 2015 gitaar aan de zijde van icoon Lemmy bij het legendarische Motörhead en toert sinds het einde van de band de wereld rond met zijn drie zonen. In 2020 plannen ze een speciale show onder de noemer Phil Campbell And The Bastard Sons plays Motörhead.

De Mongoolse krijgers van THE HU waren vorig jaar zonder meer dé sensatie op Graspop en de tent bleek veel te klein, vandaar dat meer dan welkom zijn om het publiek opnieuw in te pakken met hun eigenzinnige hunnu rock doorspekt met keelzang en Mongoolse traditionele muziek.

En ook de muzikale duizendpoot DEVIN TOWNSEND slaat zijn tenten op GMM op. Of het nu met Strapping Young Lad, Devin Townsend Project of solo is, de meester-muzikant weet telkens weer te overtuigen met zijn veelzijdige muzikale uitspattingen. Van jazz over prog tot ziedende industrial metal, hevy Devy, ook bekend als ‘the mad professor’ brengt het allemaal.

De andere 11 namen zijn: BLACK VEIL BRIDES, BLUES PILLS, BRITISH LION (met Iron Maiden-opperhoofd Steve Harris), CEMETERY SUN, CRYSTAL LAKE, DEATH TO ALL, FIRE FROM THE GODS, MICHAEL SCHENKER’S TEMPLE OF ROCK, NORTHLANE, TEMPT en THE DEAD DAISIES.

De ticketverkoop van GMM blijft lopen als een trein, de VIP Deck tickets voor donderdag zijn ondertussen uitverkocht. De plaatsjes om te overnachten worden ook schaars. Metal Park, Metal Town en Skullotel zijn inmiddels uitverkocht en ook Devil’s Lake mag zich stilaan opmaken voor een full house. Kampeerders kunnen uiteraard nog steeds terecht op Camping Boneyard, maar wacht vooral niet te lang om een ticket en een slaapplaats te reserveren.  Tickets zijn verkrijgbaar via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Voor meer informatie kun je terecht op www.graspop.be.