In het World Forum-theater in Den Haag vindt volgende week donderdag een spectaculaire show plaats. Meer dan 130 muzikanten onder leiding van dirigent Raymond Janssen brengen de wereldberoemde soundtracks uit de Star Wars films tot leven, onder de noemer ‘The Star Wars Suite’. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

De muzikanten maken onderdeel uit van het prestigieuze International Symphony Orchestra uit het Oekraïense Lviv. Het is volgens World Forum bijzonder dat dit gezelschap ‘in deze turbulente tijden’ naar Nederland komt.

Tijdens de voorstelling wisselt het Oekraïnese orkest ‘heroïsche en explosieve stukken’ af met verheven muziek. The Star Wars Suite is een ‘groots en meeslepend muzikaal spektakel’ dat in 2018 en 2019 volle zalen trok in Nederland. Daarna was er een pauze vanwege de coronacrisis, maar volgende week keert het spektakel dus in alle hevigheid terug.

De show begint om 19.30 uur.