Het Sonic Whip-festival staat opnieuw het punt om Doornroosje in Nijmegen te veroveren met een psychedelische en zwaar rockende line-up. En er zijn nog tickets verkrijgbaar voor het festival dat 10 en 11 mei plaatsvindt. Hier zijn de top 5 bands waar wij het meest naar uitkijken.

1. Kadavar
Kadavar is een Duitse powertrio die bekend staat om hun rauwe en energieke benadering van retro-rock. Met een onmiskenbaar vintage geluid, doordrenkt met psychedelische tonen en zinderende riffs (luister maar naar Last Living Dinosaur), belooft Kadavar een optreden dat zowel meeslepend als opzwepend is.

2. Witchcraft
Witchcraft uit Zweden, bekend van de krakers Deconstruction en An Alternative to Freedom, neemt je mee op een mystieke reis door donkere melodieën en betoverende vocalen. Met hun unieke mix van traditionele heavy metal en sfeervolle stonerrock, creëren ze een duistere en meeslepende sfeer die je rechtstreeks naar de diepten van de ziel voert.

3. Monolord
Monolord staat bekend als een van de zwaargewichten binnen de moderne doom- en stonerrockscene. Met loodzware riffs, dreunende baslijnen en een verpletterende geluidsmuur en vooral erg lange nummers (neem het tien minuten durende Empress Rising), dompelen ze hun publiek onder in een oceaan van sonische verwoesting.

4. Stoned Jesus
Stoned Jesus uit Oekraïne is een naam die symbool staat voor grensverleggende psychedelische rock. Met hun eclectische mix van stoner, doom en progressieve invloeden, nemen ze luisteraars mee op een spiritueel avontuur. Onze favoriet: Here Come The Robots (luister hieronder!)

5. Green Lung
Het Britse Green Lung brengt een frisse wind in de wereld van stonerrock met hun kenmerkende mix van heavy riffs, psychedelische sausjes en epische verhalen. Geïnspireerd door folklore en mystiek, creëren ze een vaak magische sfeer die doet denken aan oude legendes en mythen, luister maar naar Maxine of Let the Devil In (beluister hieronder).