De idyllische bossen van Hellendoorn dienen eind mei opnieuw als het prachtige decor voor Dauwpop, een tweedaags feest van muziek, kunst en natuur. Met een mix van nationale en internationale artiesten verspreid over verschillende podia, wordt Dauwpop al jaren geprezen door festivalliefhebbers. Bekijk hieronder de vijf bands waar wij op de openingsdag het meest naar uitkijken.

Di-Rect
Deze Haagse rockband staat bekend om hun energieke live-optredens en pakkende nummers. Met hun charisma en talent zijn ze altijd een publieksfavoriet.

Oscar and the Wolf
Deze Belgische band mixt elektronische en alternatieve pop tot een meeslepend geluid. Hun dromerige nummers en krachtige optredens beloven een onvergetelijke ervaring.

Son Mieux
Wie kent de megahit Multicolors nou niet? Een Nederlandse indiepopband die bekend staat om hun catchy melodieën en pakkende teksten. Hun optredens zijn gevuld met emotie en energie, waardoor ze zeker de moeite waard zijn om te zien op Dauwpop.

Crystal Fighters
Met hun unieke mix van indie, elektronica en traditionele Spaanse invloeden creëert deze band een bruisende sfeer op het podium. Hun aanstekelijke beats en levendige optredens zullen Dauwpop zeker in beweging brengen.

Dinosaur Jr.
Eén van de veteranen op Dauwpop. Als pioniers van de alternatieve rockscene brengt deze Amerikaanse band al decennia lang rauwe, krachtige muziek voort. Hun legendarische status en onmiskenbare geluid maken hun optredens altijd een must-see.