Dat de Editors dit jaar niet kiezen voor een Pinkpop of een Lowlands, maar voor het Dauwpop zegt genoeg over de groei die het Overijsselse festival doormaakt. Wat begon als een regionaal festival is door de jaren heen uitgegroeid tot een festival van landelijke allure, vergelijkbaar met Paaspop. Donderdag gaat het tweedaags festival van start, en er zijn nog kaarten voor de vrijdag!

Dauwpop wordt normaal gesproken gehouden op Hemelvaartsdag, maar voor het eerst in de geschiedenis van het festival plakt de organisatie er nog een dagje aan vast. Op die dag prijkt indierocksensatie Editors als headliner op het affice, volgens Dauwpop ‘een band die al jaren in de Champions Leaugue van de internationale podia en festivals meedraait, charts aanvoert en kan rekenen op uitverkochte zalen wereldwijd’. Ook Balthazar, De Staat, Di-Rect en Rondé staan die dag op het hoofdprogramma geprogrammeerd. De donderdag, met onder andere Chef Special, Tycoon, The Waterboys en Kensington, is al maanden stijf uitverkocht.

Dauwpop brengt al sinds 1995 (toen nog voor 1100 bezoekers) elk jaar muziek, theater en veel meer op een unieke locatie middenin de bossen van het Overijsselse Hellendoorn. In 2019 kwamen er 15.000 bezoekers af op het festival. Toen stonden onder andere Nothing But Thieves, Kaiser Chiefs, Balthazar, De Staat en Daniel Lohues op het affiche.

Wie de Editors vrijdag op een unieke locatie wil zien, moet er snel bij zijn. Er zijn nog slechts enkele tickets te koop.