Onder de vlag [PIAS] Nites vierde muziekmaatschappij [PIAS] gisteren de indie muziekcultuur met Other Lives, Gengahr en Causes.

De avond wordt geopend door Causes, de Engelsman die in 2007 door Anouk werd ontdekt en momenteel een grote hit scoort met ‘Teach Me How To Dance’. Als tweede band staat Gengahr geprogrammeerd, voor mij nog op dat moment een onbekende band. De band heeft op dit moment 4 nummers online staan. Ze geven een leuke show waarbij helaas soms de stem wat wegvalt onder de instrumenten, echter interessant genoeg om te blijven volgen. Gengahr staat deze zomer ook op het Best Kept Secret Festival.

Other Lives is een band uit Oaklahoma die in 2011 doorbraken met hun tweede studioalbum Tamer Animals. Op 5 mei aanstaande zal na 4 jaar een nieuw album verschijnen van de heren genaamd Rituals. De band staat bekend om hun muzikaliteit, zo speelt een ieder minimaal 5 instrumenten.
Dat laatste gezegd hebbende omschrijft direct de hele show. Wat een enorm mooie, boeiende en muzikaal hoogstaand genot van begin tot eind. De toetsenist bespeelt tegelijkertijd de trompet, de zanger toetsen en gitaar en een ander weer tamboerijn, pauken en mondharmonica. Onnavolgbaar, snel maar vooral muzikaal. Hoewel het de albumpresentatie is spelen ze ook nog veel nummers van hun vorige album waaronder As I Lay My Head Down en Tamer Animals.

Ik zou nog even door kunnen gaan over de klasse van Other Lives, maar ik adviseer eenieder om het vooral live zelf te gaan ervaren. Vanavond is Other Lives nog te zien op Here Comes The Summer Festival, het kleine zusje van Into The Great Wide Open. Deze zomer staan ze o.a. nog op Rock Werchter en Down The Rabbit Hole.