Een doordeweekse dinsdagavond in het pittoreske Gouda. De stad van de kaas, de stad waar sinds kort een H&M zit en ook de stad van Aangeschoten Wild, een naar eigen zeggen “naoorlogse boyband” die afgelopen jaar de halve finale van de Grote Prijs Hiphop behaalde. De vraag is nu wanneer het nieuwe werk zich aan de groeiende fanbase zal presenteren en daarom besloot ik de jongens eens even aan de tand te voelen. Wie zijn zij eigenlijk? En wat zijn hun plannen voor de toekomst? Ik reisde af naar Gouda en trof de heren op het terras van een café op de markt onder de warmtepalen.

Aangeschoten Wild is een naoorlogse boyband op een queeste naar hits. De groep bestaat uit vier: Stoute Vos, Haute Pierre, Miggy en Stef Stuntpiloot. De jongens gaan al jaren als vrienden door ’t leven en bleken een gedeelde passie te hebben: entertainen. Deze droom besloten zij zo’n jaar geleden te verwezenlijken en zo kwamen zij met Aangeschoten Wild.

Maar wat is Aangeschoten Wild nou precies?

Stoute Vos: “De primaire dierlijke verlangens van de mens die je nodig hebt om af te kicken van je dagelijkse bestaan, wij zijn de belichaming daarvan. Zo heb je casino’s, prostituees, en je hebt Aangeschoten Wild.
Haute Pierre: “We zijn de Efteling van de muziekscene.”

Hoe is het allemaal begonnen?

Le Producer: “Het is allemaal bij Stoute Vos begonnen, rond kerstmis en het sneeuwde. Stoute Vos had een dronken ingeving dat ‘ie iets met muziek ooit wilde gaan doen of poging doen tot.
Haute Pierre: “Volgens mij was het het moment dat je naar je cijferlijst keek.”
Le Producer: “En toen vond de rest het ineens ook vet en zo is het balletje gaan rollen.”
Stef Stuntpiloot: “We wilden onze genialiteit op de beste manier inzetten. Dat bleek een boyband te zijn omdat we allemaal jongens zijn, dit werkte het beste en omdat we niet konden zingen, gingen we rappen. We zijn allemaal verschillende mensen bij elkaar, die kan je alleen in een boyband kwijt. Om juist ieders persoonlijkheid te versterken en tegen elkaar af te steken hebben we gekozen voor een boyband.”

Wat doen jullie eigenlijk in het dagelijks leven?

Miggy: “Ik ballet”
Stef Stuntpiloot: “Ik ga drie keer per dag naar de sportschool en ik vraag me altijd af of we al uit de crisis zijn.”
Haute Pierre: “Ik doe iets met regeltjes.”
Stoute Vos: “Ik ben een werkloze filosoof”
Le Producer: “Ik maak die beats en af en toe eet ik wat.”

Wat heeft jullie deelname aan de Grote Prijs jullie opgeleverd?

Miggy: “De Grote Prijs heeft ons vooral veel podiumervaring met hiphop opgeleverd. Voordat we meededen aan de Grote Prijs hadden we eigenlijk nog nooit op deze manier op het podium gestaan.
Stoute Vos: ”Mensen gingen vragen hoelang we al bij elkaar waren en toen moesten we liegen om niet awkward over te komen. “ja ik weet niet jullie?” “al zes jaar in deze formatie.” “oh dit is onze eerste keer dat we samen optreden.”
Miggy: “Het was geen eenmalig grapje. Door de Grote Prijs hebben veel mensen ons kunnen zien, ook veel vreemd publiek. En natuurlijk de hele promotie rondom de Grote Prijs heeft bijgedragen aan onze likes en views.”

Met wie zouden jullie heel graag samen willen werken?

(bijna in koor): André Rieu!
Le Producer: “Ken je dat project 1beat4jayz? Nou dat willen wij bij André Rieu.”

En wat kunnen wij de komende tijd van jullie verwachten?

“Er komt een EP aan! Hierbij hebben we ook een hele vette videoclip gemaakt met twee helden van 8 en 9 jaar erin. Meer gaan we er nog niet over vertellen, maar hij wordt echt goed. Daarnaast willen we ook heel graag nog buiten de restricties van een album of een EP werken dus er staat ook een mixtape op het programma.”

En terwijl we nog wat drinken op het terras (“JE BESTELT EEN ICETEA? Zie je. We schrijven actuele shit. Jij bestelt een icetea, wij hebben dat al geschreven”) en hun allergrootste dromen bespreken (Met André Rieu op het Vrijthof. Of veertien dagen Ahoy. Ja of Superbowl natuurlijk) worden ze steeds leuker. Eigenzinnig, maar leuk. Zo noemen ze hun teksten niet lyrics, maar “creatieve ejaculaties” en menen ze “niet gekozen te hebben voor het stempel Boyband, maar deze gekregen te hebben van het Instituut der Boybands in Londen.” Ik vind ze leuk, Aangeschoten Wild.

Op 26 februari aanstaande brengt Aangeschoten Wild hun Nog.Lang.Geen.Hits EP uit. Releaseparty hiervan is 8 maart in So What Gouda. De jongens zijn nog op zoek naar een supportact, dus mocht je geïnteresseerd zijn, zoek ze op op Facebook en Twitter.