Het weekend kan ingeluid worden met bergen muzieknieuws! Dus haal dat koude biertje uit de koelkast, plop deze zo dramatisch mogelijk open, slaak een luidkeelse zucht van genot en geniet van deze shitload aan festivalnieuwtjes.

Jera On Air in gesprek met Pennywise en Boysetsfire

Het is je misschien nog nooit opgevallen, maar de redactie van Counter Culture heeft grotere oren dan menig andere redactie in Nederland. Het is dan ook niet voor niets dat wij hebben opgevangen van Jera On Air bezig is met het strikken van Pennywise en Boysetsfire. Zodra dat bevestigd wordt, brengen we jullie natuurlijk op de hoogte, maar we hebben jullie in ieder geval alvast gewaarschuwd!

7 (en een beetje) nieuwe namen voor Rock Werchter

So far bestond de line-up van Rock Werchter uit maar liefst 65 namen, maar na vandaag zijn dit er alweer 72! Toegevoegd aan de lijst zijn *haalt heel diep adem* Daptone Super Soul Revue ft. Sharon Jones & the Dap-Kings, Carles Bradley and his Extraordinaires, Antibalas, The Sugarman 3 with Saun and Starr and Master of Ceremonies Binky Griptite (ja, dit is één act), The Opposites en Arsenal voor de donderdag. De vrijdag zal aangevuld worden met Sam Smith en Katy B, zaterdag met The Temperance Movement en voor de zondag is Parquet Courts geboekt.

Nieuws uit Boedapest: uitbreiding Sziget line-up

Sziget heeft haar line-up uitgebreid met 10 nieuwe namen. Lily Allen, The Prodigy, Palma Violets, La Roux, Miles Kane, Bonobo, Fink, Ska-P, Kavinsky en Jagwar Ma zijn aan de bestaande artiesten toegevoegd. Hiermee wordt de huidige line-up verrijkt met post-garage rock, skapunk, electro én psychedelische dance. Als dát geen mooi feestje wordt..

Dolly Parton naar Glastonbury

De organisatie van Glastonbury heeft in een moment van verstandsverbijstering niemand minder dan Dolly Parton geboekt voor haar festival. Wat ons betreft de grap van de dag. En daarom zwijgen we  verder verstandig.

Drie maal hoera en een handje confetti voor Geuzenpop

Liefhebbers van Geuzenpop hebben een topdag vandaag. De eerste namen voor alweer de negende editie van het festival zijn vandaag bekendgemaakt. Vorig jaar kon het festival helaas niet doorgaan wegens gebrek aan sponsoring en subsidies, dus extra reden voor drie maal hoera en een handje confetti voor de Geuzenpop-organisatie.  De namen luiden als volgt: Miss Montreal, Peter Pan Speedrock, Agent Orange, Andy Frasco, Jett Rebel, Dearworld, Diablo Blvd, The Dirty Daddies, Junkstars, Stefany June, Call it Off, Oerknal!, White Van Men, HeavyLight, Opa’s Kunstgebit, Sleeve en The Bud Spencer Rock Explosion.

Eerste namen van Pukkelpop onderweg

Pukkelpop heeft laten weten dat zij maandag 10 maart om 11:00 de eerste namen bekend zal maken. Dit jaar zal het festival plaatsvinden op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus.
Fun fact: fans die een vermoeden hebben hoe de line-up eruit gaat zien, worden door de organisatie opgeroepen om een foto of filmpje in te sturen en een kans te maken om in de aankondigingsvideo te verschijnen. Meer info daarover lees je op http://www.pukkelpop.be/nl