OAuthException: Error validating application. Application has been deleted.

Het Zweedse stonerocktrio Truckfighters was de afgelopen jaren veelvuldig in ons landje te vinden. Zo kon je Dango, Ozo en Enzo bijvoorbeeld al zien in Nijmegen, Rotterdam, Groningen en nog een keer in Nijmegen. Ik zag de heren zelf voor het laatst op de afgelopen twee Desertfest edities (recensies 2013, 2012) waar ze Londen compleet op z’n kop zetten.

Check hier de recensie van Universe van Truckfighters.

truckfighters-dango-2014Het is donderdag 27 februari en de mannen staan op de planken van de Oude Zaal van de Melkweg in Amsterdam, alwaar vanzelfsprekend de release van het nieuwe album Universe wordt gevierd met een setlist gevuld met het nodige werk van de nieuwe studio-plaat. Zo krijgen we natuurlijk The Chairman en single Prophet voor onze kiezen, maar waagt de band zich ook nog eens aan het stoner-epos Mastodont waarmee de heren eens te meer onderstrepen dat ze behoren tot een select gezelschap dat zich op eenzame hoogte aan de top van zijn genre bevindt.

Nieuw wordt afgewisseld met oud in de Melkweg, want natuurlijk ontbreken publieksfavorieten Traffic, Monte Garnago en In Search Of (The) niet in de setlist en wordt de avond afgesloten met party antyem Desert Cruiser, waarbij bassist Ozo crowdsurfend met met zijn basgitaar een laatste groet brengt aan de enthousiaste fans in Amsterdam.

Truckfighters laat vanavond met zijn onuitputtelijke energie en karakteristieke fuzz-kanon in de Melkweg zien nog altijd met kop en schouders boven het maaiveld der stonerrockers uit te steken. De Zweden kunnen in blijven rekenen op de onvoorwaardelijke steun van hun publiek en met die steun kan het trio hopelijk een flinke voorraad kanonskogels aanleggen voor hun artillerie.