Daar zijn we dan weer. Na twee dagen afwezigheid brengen we u vandaag weer een mooie samenvatting van de muzikale dag. Was er dan helemaal niks te melden de afgelopen dagen? Jawel, hoor. Een paar noemenswaardige zaken, maar die noemen we dan gewoon even in de editie van vandaag.

Eels on tour

Eels komt weer langs! Ditmaal met een theatertour die ondersteund wordt door Chelsea Wolfe. Zij scoorde met haar nieuwe album Pain is Beauty de nummer twee positie in de jaarlijst van Wouter vorig jaar. De tour ziet er als volgt uit:

  • 26/06 Concertgebouw, Amsterdam
  • 27/06 Concertgebouw de Doelen, Rotterdam
  • 28/06 Naked Song Festival, Eindhoven
  • 04/07 Rock Werchter, Belgie
  • 05/07 Stadsschouwburg, Groningen

Meer tournieuws: Opeth, Mastodon, Bad Religion

Daar gaat ‘ie dan: Opeth staat op 7 november in de HMH, Mastodon op 26 juni in Hedon (Zwolle) en 27 juni in de Melkweg (Amsterdam), Bad Religion op 25 juni in TivoliVredenburg.

Twee erbij voor Pinkpop

Rolling Stones? Nee, joh. Boxer Rebellion en Chef’Special. Joepie.

Oasis recyclet eerste drie albums

Het grote Oasis nieuws is eindelijk daar:
Komen de ruziënde broers weer bij elkaar? Nee.
Gaan ze weer samen touren? Nee.
Maken ze een nieuw album? Nee.
Willen ze gewoon geld verdienen zonder er echt moeite voor te hoeven doen? Ja. Oasis komt namelijk met een heruitgave van de eerste drie albums. Dat zijn ‘Definitely Maybe’, ‘(What’s The Story) Morning Glory’ en ‘Be Here Now’.
Hoera voor deze storm in een glas water!

Nog maar 1 plekje over op affiche Fortarock

Graveyard, Vandenberg’s Moonkings en Skillet zijn er van daag bijgezet op de affiche van Fortarock. Dat laat slechts één plekje open op het totale programma van het Nijmeegse festival dat op 31 mei plaatsvindt in het Goffertpark.

47 (!!!) nieuwe namen voor Rock Am Ring

Rock Am Ring kwam vandaag met maar liefst 47 toevoegingen op de proppen. Van A tot Z: Against Me!, Anthrax, Architects, AWOLNATION, Battlecross, Betty Who, Black Stone Cherry, Boysetsfire, Breton, Buckcherry, Chevelle, Coldrain, Crazy Town (ja, die bestaan echt nog!), Crossfaith, Crystal Fighters, Darlia, Editors, Example, Falling In Reverse, Georg Auf Lieder, Gesaffelstein, Ghost Town, Haim, Huntress, Josh Record, Kaiser Chiefs, Karnivool, Kasabian, Lonely The Brave, Miss May I, Nessi, New Politics, Pennywise, Powerman 5000, Quicksand, Rea Garvey, Rival Sons, Seether, The Brian Jonestown Massacre, The Fratellis, The Pretty Reckless, The Treatment, Triggerfinger, Trivium, Walking Papers, We Are Scientists en Woodkid. Even op adem komen hoor, wat een lijst!

+6 voor Jera On Air

Ook Jera On Air wordt weer een feestje dit jaar. Nieuw op de affiche: Against Me!, Brutality Will Prevail, Defeater, First Blood, Gnarwolves en The Amity Affliction zijn erbij! 13 en 14 juni moet je dus zeker in Ysselsteyn zijn!