Bent u al een beetje gewend aan Counter Culture? Wij wel! De nieuwe content teller van onze launchdag is uitgekomen op tien en de eerste twee win-acties zijn alweer een feit! Vandaag in het nieuws, onder meer: Pinkpop zonder Kings Of Leon, Repost Festival, Ziggo Dome met Kings Of Leon en Mair1.

Kings Of Leon

Laten we maar met Kings Of Leon beginnen, dan hebben we dat ook weer gehad. De band speelt op 2 juni in de Ziggo Dome, wat betekent de heren definitief niet naar Pinkpop zullen komen. Jammer? Nee, zeker niet! Rock Werchter mag de band dan 6 keer in 8 jaar boeken, gelukkig doet Pinkpop nog wel moeite om een andere band bovenaan de affiche te krijgen. En dat juichen wij van harte toe.

Repost Festival

Op 10 mei zal de tweede editie van het Repost Festival plaatsvinden in de Nieuwe Nor in Heerlen. Een beetje New Wave, een beetje Post-Punk en heel veel Jaren ’80: dat is Repost. Op het programma staan o.a. twee gerenommeerden en een nieuwkomer: Clan Of Xymox, The Essence en Model Depose. Lekker ondergronds dus.

22x Mair1

Comeback Kid, Flogging Molly en Silverstein waren eerder al bevestigd voor het Mair1 festival, maar vandaag zijn er nog eens 22 namen toegevoegd aan de lijst van artiesten die zullen gaan spelen op het historische vliegveld in het Duitse Montabaur: A Traitor Like Judas, All For Nothing, Anchors & Hearts, Atlas Losing Grip, Bury Tomorrow, Choking on Illusions, Desaterkids, Gravity Lost, Hatebreed, Heart In Hand, Ignite, Risk It, Science Of Sleep, The Black Dahlia Murder, The Bones, The Charm The Fury, The Gogets, Thy Art Is Murder, To the Rats and Wolves, Walls Of Jericho, We Came As Romans en We Need Guns. Snoeihard!

Dansen in een vierkantje

Main Square (festival in Arras, Frankrijk) heeft vandaag een dozijn nieuwe namen gedropt. “Waarom is dat interessant?”, hoor ik u hardop denken. Dat is interessant omdat het festival tegelijk plaatsvindt met Rock Werchter en een beetje gezien wordt als het ‘kleine zusje van’ haar grote broer in België. Vaak zijn veel acts dan ook op beide affiches te vinden. Hierbij (op alfabetische volgorde) de nieuwe toevoegingen: Arsenal, Detroit, Foals, Girls in Hawaii, Jack Johnson, James Arthur, London Grammar, Paul Kalkbrenner, Rodrigo Y Gabriela, The John Butler Trio, Woodkid en Yodelice. Voetjes van de vloer dus!