Het was een rare dag in muziekland. Er kwam droevig nieuws uit Eindhoven, vaag nieuws uit Landgraaf (of moeten we zeggen Spanje?), veel nieuws uit Lichtenvoorde en leuk nieuws uit Haarlem en Zwolle. Gemixte emoties dus, in deze editie van Oud Nieuws.

Selim Lemouchi overleden

De voormalig frontman van The Devil’s Blood, Selim Lemouchi, is op 33-jarige leeftijd overleden.
Dit hebben de ex-manager en boeker van de band Bidi van Drongelen en Walter Hoeijmakers van Roadburn vandaag bevestigd. Verdere details over het overlijden zijn op dit moment nog niet bekend. Rock in peace, Selim.

Rolling Stones (hoogstwaarschijnlijk misschien dan) toch op Pinkpop

Zoals we al eerder vertelde, zou het bevestigende woord over Pinkpop toch echt aan Mick Jagger zijn. Maar de Spaanse krant El Mundo had vanmorgen de primeur. Zij hebben bekend gemaakt dat de onderhandelingen definitief rond zijn en de band van de zomer, na hun optreden in Parijs, af zal reizen naar Landgraaf. Jan Smeets zegt zelf óók verrast te zijn door het nieuws. Hij beweert nog steeds dat als íemand het hoge woord eruit gaat gooien, dat Mick zelf zal zijn. Communiceren is ook een vak..
Als we kijken naar de geruchten rondom The Stones, is het wel een geloofwaardig verhaal. De band zou namelijk ook geboekt zijn voor TW Classic (Werchter) en de Ziggo Dome (Amsterdam).

Nieuwe namen voor de Zwarte Cross

Voor de 18e editie van het modderrolfestival zal het terrein van de Zwarte Cross dit jaar gevuld worden met 28 podia, waarop ongeveer 200 bands zullen optreden en ruim 800 theateracts plaats zullen vinden. Vandaag zijn er weer een hele bups nieuwe namen aan de huidige line-up toegevoegd. De eer is deze keer aan Graveyard, Valient Thorr, Tim Knol, Presidents Of The USA, Crystal Fighters, Antwerp Gypsy-Ska Orkestra, Backcorner Boogie Band, De Rooie Neger, Cyberpunkers, BZB, Die Lustige Schlagerfreunde, Amsterdam Klezmer Band, Tim Wes, Rowwen Hèze, Fragment, Navarone, Astraynutz, DeWolff, Tinez Roots Club, traumahelikopter, De Staat, Koffie, Project Rakija, The Heinoos, Plork & de Aannemers, De Nozems, The Silver faces, The Real McKenzies, Rusty Roots, Men of Mega, Cheaters, Gtronic, Krach, Raw Flowers, King Dalton, Condor Gruppe, Saxotone Groove Mission en Gomes.
Tante Rikie zegt over deze aanvulling: “Iedereen is welkom op de Zwarte Cross en daarom moet er ook voor iedereen iets te doen zijn. Samen maken we er dan een onvergetelijk feest van!”

Limp Bizkit naar Nederland

Limp Bizkit zal in juni en juli in originele bezetting ons land weer eens aandoen. Inclusief mister Wes Borland. De Amerikaanse herrieschoppers zullen op 10 juni te zien zijn in het Patronaat (Haarlem) en op 2 juli in Hedon (Zwolle). De kaarten voor beide concerten zullen vanaf a.s. zaterdag om 10:00 verkrijgbaar zijn voor €36,-.