Muziekland werd vandaag overspoeld met geruchten, bevestigingen en vooral héél veel leuk nieuws. Wij verzamelden de belangrijkste voor jou op één pagina. Met vandaag in de hoofdrol: Pinkpop, Down The Rabbit Hole, Roskilde, Rock Werchter, Bospop en Pearl Jam!

Pinkpop perikelen

Het is al een tijdje rommelig rondom Pinkpop. Wel Kings Of Leon, geen Kings Of Leon. Pearl Jam dan? Nee, ook niet. Wel Robert Plant! Hé, ze zijn bezig met The Stones! Of toch niet..

Ja, of toch wel! Vandaag of morgen moet volgens Jan Smeets het hoge woord eruit kunnen. Volgens hem zijn de onderhandelingen afgerond en is het nu alleen nog aan Mick Jagger om toe te stemmen.

Nog even spannend dus, maar wij zien het rooskleurig in voor Pinkpop!

Keuzestress bij Down The Rabbit Hole

De line-up van Down The Rabbit Hole is vandaag uitgebreid met zeven nieuwe namen: Damon Albarn, The Brian Jonestown Massacre, The Naked And Famous, Half Moon Run, Kuroma, Electric Eye en Kid Karate. Eerder werden The Black Keys en MGMT al bevestigd.
Het festival beschikt nu over heel wat verschillende genres. Van Rock ’n Roll tot Psychopop. Marketingtruc of keuzestress? Zeg jij het maar.

Meer potentieeltjes voor Rock Werchter

Gister deden we al een voorzichtige voorspelling voor Rock Werchter door aankondigingen op Main Square (Frankrijk). Vandaag kunnen we deze voorspelling weer wat aandikken! Rappers Earl Sweatshirt en A$AP Ferg zijn namelijk bevestigd voor Roskilde (Denemarken). Earl Sweatshirt zou vorig jaar al op Werchter staan, maar heeft toen af moeten zeggen. Mooie mogelijkheid voor een herkansing, als je het ons vraagt!

Zin om naar Denemarken af te reizen voor deze namen? Kun je doen. Word je ook verblijd door Rob Zombie, Trentemøller, Arctic Monkeys en Major Lazer. Meer informatie vind je hier.

Bospop liefhebbers opgelet!

Bospop, het tweedaagse festival in Weert, heeft negen namen toegevoegd aan haar programma.

Triggerfinger, Extreme, Bløf, Fun Lovin’ Criminals, The Alarm, Jimmie Vaughan and the Tilt-a-Whirl Band, Heritage Blues Orchestra, Vandenberg’s Moonkings en Letz Zep zullen op 12 en 13 juli het terrein betreden. Kaarten zijn al verkrijgbaar! Scoor ze op www.bospop.nl

Pearl Jam is Alive

Net als Kings Of Leon, zal Pearl Jam dit jaar NIET op Pinkpop optreden. Tot groot verdriet van Jan Smeets, want Pearl Jam staat al jaren bovenaan zijn wishlist. Maar …

Er gaan vandaag nieuwe (slecht zicht) kaarten in de verkoop voor de voorheen uitverkochte concerten op maandag 16 en dinsdag 17 juli in de Ziggo Dome. Google Ticketmaster is your best friend!

Megadeth Into The Grave

Megadeth is vandaag bijgetekend op de affiche van Into The Grave, dat op 9 augustus plaatsvindt in Leeuwarden. Op datzelfde affiche stonden al namen als Gorguts en Havok. Tickets kosten – niet schrikken – TWAALF EURO VIJFTIG! Dat is ongeveer eenderde van de brandstofkosten die je moet begroten als je met de auto naar Into The Grave zou gaan. Geen geld!