Alweer nieuws uit Werchter: Ook Florence and The Machine zijn dit jaar op het Belgische festival te bewonderen. De band rondom Florence Welsh zal de bühne op donderdag 25 juli betreden en deelt dus de affiche die dag met in elk geval de Foo Fighters. Welsh stond twee keer eerder op Rock Werchter, met wisselend resultaat. In 2010 werd haar show uitgeroepen tot een van de beste van het festival, in 2012 was man minder enthousiast. Dit jaar dus kans om zich te revancheren voor die laatste passage.

Eerder werden Pharrell Williams, Alt-J, Muse en Foo Fighters op de affiche van het Belgische muziekfestival geplaatst. De ticketprijs voor het festival stijgt komend jaar naar 226 euro, tegenover 205 vorig jaar. Het festival wijdt de prijsstijging aan de steeds hogere artiestengages en groeiende productiekosten.

De tickets voor Werchter gaan aanstaande zaterdag in de voorverkoop. Mensen die hun polsbandje vorig jaar hebben geregistreerd zijn nu al in de gelegenheid om een ticket te kopen. Wij verwachten nog vóór de start van de voorverkoop één of meerdere namen, dus blijf ook morgen opletten!