Het is vrijdag, en dus is het weer tijd voor nieuwe namen voor Rock Werchter! Het Belgische festival begint dit weekend weer extra lekker door er maar liefst zeven nieuwe bevestigingen tegenaan te gooien. Onder andere Tame Impala en At The Drive-In zijn er dit jaar bij!

Wie zin heeft om een dansje te wagen op Werchter, zal blij zijn met de bevestiging van Sigma Live. Het Britse drum & bass duo zal op de allereerste festivaldag heel veel voetjes van de vloer doen gaan.

Toch zullen vooral liefhebbers van gitaarmuziek gelukkig worden van de nieuwe namen. De rebelse Amerikaanse punkers van At The Drive-In kondigden onlangs hun reünie aan en verkochten binnen enkele dagen vrijwel hun gehele Europese headlinetour uit. Ook voor de shows in Brussel en Amsterdam waren alle tickets binnen no time de deur uit, maar wie achter het net viste krijgt op vrijdag 1 juli een herkansing. Ook in de categorie gitaren: Gary Clark Jr.. Zijn rauwe bluesrock past goed tussen de toch al zeer aangename lineup op de vrijdag van Rock Werchter. Voor de rockers onder ons valt er die dag genoeg te beleven!

Het immer populaire Tame Impala staat vanavond in een stijf uitverkochte Heineken Music Hall, maar komt deze zomer terug naar de Benelux. Op zaterdag 2 juli zal hun enerverende psychedelische indierock klinken over de festivalweide. Ook Band Of Horses en Savages zullen die dag hun opwachting maken.

En, last but certainly not least: Bear’s Den is de nieuwste toevoeging aan het programma van de Werchter-zondag. Deze Amerikaanse band bestaat nog niet al te lang, maar gooit hoge ogen met hun Mumford & Sons-achtige folkrock. Ideaal om in het zonnetje met een biertje in de hand naar te luisteren!

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van donderdag 30 juni t/m zondag 3 juli. Combi- en dagtickets zijn hier verkrijgbaar. Voor meer informatie ga je naar de website van Rock Werchter.