Zaklopen, wandelen met een oranje hoedje op, ballonnetjes oplaten, de rommelzolder plunderen voor de vlooienmarkt, spijkers poepen: allemaal dingen waar je op 26 april aan moet geloven als je niet uitkijkt. Wie echter de eerste Koningsdag net als ons liever aan zijn laars lapt, heeft met Desertfest het ultieme excuus te pakken. Wij geven u alvast een handjevol redenen waarmee u uw vrienden en familie duidelijk kunt maken dat het volkomen gerechtvaardigd is dat u een weekendje Londen heeft geboekt tijdens Neerlands meest burgerlijke feestdag.

De line-up

Desertfest 2014: de dagindeling

Desertfest 2014: de dagindeling

De line-up van dit jaar liegt er niet om. Bovenaan de affiche staan Spirit Caravan, Kvelertak en Boris, maar wie de day splits (hiernaast) grondig doorneemt, ziet dat ook jaarlijst toppers ASG, Anciients en Monkey 3 op het programma staan. Daar krijg je dan ook nog eens Samsara Blues Experiment, Sixty Watt Shaman, The Machine, Lonely Kamel en Blues Pills bij. De complete lijst met namen vind je hiernaast.

De venues

Londen barst van de toffe venues voor concerten. In drie van de mooiste Londense zalen wordt Desertfest gehouden: The Black Heart, The Underworld en The Electric Ballroom. Stuk voor stuk locaties met een eigen verhaal, een unieke sfeer en een prima drankkaart. Dat brengt ons meteen bij ons derde puntje: de pubs.

De pubs

Naast de venues, is De Londense wijk Camden een bron van toffe pubs. Zo zullen wij tussen de bedrijven door zeer regelmatig te vinden zijn in de Brewdog en trappen we het weekend waarschijnlijk af met een pintje in The World’s End. Camden bestaat natuurlijk niet uitsluitend uit pubs, de omgeving mag er ook best wezen.

Het voedsel

Fish and chips op het terras, een pittige Thaise maaltijd bij de Camden Lock food market of luxe, exotisch maaltje bij Guanabana: voor ieder wat wils in Camden. Zo hoef je tijdens je weekendje Londen dus zeker niet iedere dag een kleffe Whopper of taaie Dominos naar binnen te schuiven. Indien de Brewdog al op het programma stond, pak dan zeker aldaar ook even een Brew Burger met beer candied bacon mee. Lekker!

De winkels

Dan moet u alleen uw wederhelft nog overhalen. Peanuts, want Camden barst van de toffe shops waar het hart van iedere shop-a-holic van overslaat. Is uw vrouw meer een marktliefhebber? No worries: de Camden Market biedt ook voor die tak van sport een marktgebied met zo’n omvang dat zelfs Tom Tom er nog in zou verdwalen.

Desertfest 2014: het ultieme excuus om niet naar Koningsdag te hoeven

De line-up, de venues, de pubs, het voedsel en de winkels: Desertfest biedt het complete pakket waarmee je geen twee keer hoeft na te denken voordat je je hotelkamer in Londen boekt in het laatste weekend van april. Desertfest is dit jaar het ultieme excuus om niet naar Koningsdag te hoeven gaan.

De online verkooppunten van tickets voor Desertfest vind je op de officiële website van het festival. Tot ziens in Londen!