Welkom op je favoriete plekje van Counter Culture; de hip-hop-afdeling! Vanaf hier houdt een team van liefhebbers je op de hoogte van de meest verse tracks, nieuw aangekondigde concerten -en bijbehorende recensies achteraf-, bevestigingen voor de festivals en de beste rappers van het moment. Om een impressie te krijgen van deze liefhebbers, begonnen we een tijdje terug met wat voorstelrondjes van het kernteam. We zijn echter nog steeds aan het uitbreiden (interesse? neem contact met ons op!) en hebben versterking gevonden in Gerben de Groot:

Hiphopliefhebbers,

Ik ben Gerben de Groot, alias Desperaux. Ik ben in 1996 geboren in het prachtige Gouda. Ik schrijf en maak nu al 5 jaar mijn eigen teksten en bracht vorig jaar september mijn debuut “De Dromen EP” uit. Verder vind ik dat ik zonder moeite 0182 mag representen. Daarnaast zit ik nog op de middelbare school, want mijn schoolcarrière is niet heel erg denderend. Ook speelde ik een hoofdrol in de voorstelling “Love” voor het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland.

Mijn eerste confrontatie met Hiphop was toen ik al een tijdje teksten schreef en veel met pop/rock muziek bezig ben geweest. Diggy Dex’s “Lange Nachten Korte Dagen en Opgezwolle’s “Eigen Wereld waren voor mij eyeopeners. Toen heb ik me gauw verschanst in dit prachtgenre dat wij allemaal liefhebben. Tijd ging voorbij en ik meldde me in de rij voor artiesten als Kanye West, Mac Miller, Childish Gambino, Chance The Rapper, Odd Future, De Jeugd van Tegenwoordig, Flinke Namen en onze zuiderburen van Safi & Spreej,

En nu begin 2014 ligt mijn oor over de wereld verspreidt en houd ik alles bij. Zo hebben TDE en Kendrick Lamar zich diep in mijn hiphophart gevestigd. Ook ben ik steeds meer gaan schrijven en mijn eigen style gaan creëren. De hiphopgame is mij grotendeels bekend en thuis heb ik dan ook een respectievelijke stapel hiphop LP’s en CD’s liggen. Ik neus genoeg rond op Rapgenius.com en kan lines ontrafelen alsof het magie is.

Ik beloof jullie bij deze altijd oprecht te zijn en mijn mening duidelijk te weergeven. Ben je het niet met me eens? Ik houd wel van een discussie, dus check me op twitter. Bye!