Doorheen de jaren is de U.K. zo’n beetje ons Mekka geworden voor het ontdekken van jonge frisse punk bands. Onlangs nog schopten topacts als Apologies, I Have None, Gnarwolves en Murderburgers het vanuit het nobele onbekende tot in de spotlight. Nu staan er alweer nieuwe talenten aan te schuiven om hun plaats in te nemen. Wij presenteren u vandaag The GetGone. Een band opgerezen uit de assen van voormalige projecten als Capdown en Last Of Our Heroes. Met Stories & Ruses krijgen we meteen een mooie debuut EP voorgeschoteld.

Zwaartepunt van deze EP vinden we zonder twijfel ergens middenin. Met Headache hebben de Britten een single vast die nu al goed genoeg bevonden is voor airplay op de BBC1. En terecht zo blijkt. Melodisch sterk doch met een scherp kantje in het refrein. Alles wat een goeie punk song nodig heeft is aanwezig. Hier wordt ook al gauw duidelijk dat The GetGone voor een redelijke donkere vibe gaat en dat er op Stories & Ruses weinig plaats is voor vrolijke meezingers. Dit hoeft niet zozeer iets slechts te zijn. Deze korte verzamelaar valt namelijk op door zijn complexere maar weldoordachte en technisch sterk gebrachte composities. Running on Empty is daar ook zo’n mooi voorbeeld van. Misschien wel ons favoriete nummer omdat vocalist Ben hier eindelijk eens goed durft uit te pakken met zijn gruff stem.

Al bij al niks dan lof dus voor deze debuterende punkband. The GetGone is eentje om goed in de gaten houden. Als ze het niveau van hun debuut EP doortrekken naar hun eerste langspeler dan kunnen wij nu alvast niet meer wachten tot die uitkomt. Tot die tijd kan u Stories & Ruses alvast hier aanschaffen op Itunes. De video voor Headache bekijkt u hieronder.