Wat kun je op zo’n oersaaie avond als vanavond beter doen als naar een concert gaan? Voor de late beslissers onder ons nog fijne tips om mee te beginnen: Een aantal grote namen doen vanavond bijna uitverkochte zalen aan. Beyoncé bijvoorbeeld, die vanavond een vol Ziggodome trekt, en Elbow, die enkele kilometers verderop in Paradiso hun nieuwe album komen voorstellen. Als je in het zuiden woont kun je naar het concert van het fenomenale Joan As A Police Woman. Ben je naar één van deze of andere concerten geweest? Laat ons via de onderstaande reactiemogelijkheid weten hoe het geweest is! Voor alle anderen? Een gloednieuwe oud-nieuws, vers van de pers, met vooral heel veel festivalnieuws!

VRIENDIN MICK JAGGER OVERLEDEN – CONCERTEN ROLLING STONES IN GEVAAR?

Slechts een week na de bevestiging van de Rolling Stones voor TW Classic en Pinkpop alweer nieuws te melden. L’Wren Scott, al meer dan tien jaar de vriendin van Mick Jagger, werd gisteren dood aangetroffen. De 49-jarige modeontwerpster pleegde vermoedelijk zelfmoord. Een woordvoerder van Mick Jagger gaf aan BBC door dat Jagger “volledig geschokt en verslagen” is door de dood van Scott. De concerten op Pinkpop en Werchter komen vooralsnog niet in gevaar, maar met slechts 12 weken tot het optreden van de legendarische formatie op Pinkpop is het volgens Jan Smeets “lijdzaam afwachten” tot meer bekend is. Hij maakte tevens bekend dat we niet hoeven te hopen op een vervangende headliner. Als de Stones afzeggen schuift John Mayer door naar de plek in het donker. Het concert dat de Stones deze week in Perth zou worden gegeven is in ieder geval afgezegd, net als de zeven andere concerten van de Australische tour. Van de verdere ontwikkelingen houden we u op de te hoogte!

FORMIDABLE! STROMAE OP LOWLANDS!?

Tenminste, als we de Waalse chansonnier zelf mogen geloven. Gisteren was korte tijd op de Facebookpagina van de Belg te lezen dat hij het festival in de polder aan zou doen. De organisatie van Lowlands bevestigde de komst van Stromae overigens opvallend genoeg niet, en inmiddels is het bericht ook weer van de pagina verwijderd. Wij weten echter wel genoeg. Oh ja, er werd gisteravond trouwens nog wel een andere namenlijst voor het festival bekendgemaakt. Onder andere Die Antwoord, I Am Legion en Black Lips staat dit jaar op het festival. Voor Lowlands zijn nog tickets te krijgen. Meer info over de tickets en de rest van het programma zijn op de website van het festival te vinden.

DE’WOLFF, AND SO I WATCH YOU FROM AFAR, MOSS E.A. MAKEN LINEUP PAASPOP COMPLEET

Is het festivalseizoen nog veel te ver weg voor je? Kun je niet zo lang wachten met het testen van je nieuwe festivaltentje? Of heb je gewoon zin in een weekend groot feest? Dan is Paaspop wellicht een uitstekende optie! Eens buurtfestival voor Noord-Brabantse motorcrossers, tegenwoordig een zeer aardig festival mét uitstekende lineup voor eenieder die van beats, hiphop en rock houdt! Van onder meer The Prodigy, Triggerfinger, Kaiser Chiefs, Band of Skulls, 2manyDJ’s, Boys Noize, Jeugd van Tegenwoordig en Digitalism wisten we al dat ze erbij waren, maar vandaag zijn ook (onder meer) DeWolff, Dotan, Moss, Olivier Weiter, Jameszoo en And So I Watch You From Afar aan de toch al zo heerlijke lineup toegevoegd. Daarnaast is de timetable bekend gemaakt, welke je hier (http://www.paaspop.nl/timetable) kunt vinden. Begin maar met puzzelen dus. Tickets voor het festival, dat plaatsvindt tussen Goede Vrijdag en 1e Paasdag, zijn nog altijd te koop. Voor de zeer redelijke prijs van 95 euro ben je er het hele weekend bij, en voor 69 euro ben je verzekerd van een dag feest. Ben je 15, 16 of 17 jaar? Dan heb je helemaal geluk, want dan mag je voor 20 euro minder naar binnen en kost een weekendticket zelfs maar 75 euro. Je zou er bijna voor terugverlangen naar de jeugdjaren…

NIEUW ALBUM R.E.M.

We zien u denken, deze band is toch al een tijdje geleden opgeheven? Theoretisch gezien heeft u daarin gelijk, maar toch brengt de band een album uit. Er lag namelijk nog een MTV Unpluggedsessie op het schap die nog niet was afgemixt en uitgebracht. Dat gaat nu wel gebeuren. Op record store day – 19 april – brengt de band een dubbelaar uit met alle opnames van de twee concerten die de band in het kader van de Unpluggedsessies mocht houden. Het is daarmee de enige band die twee keer Unplugged te horen was. Wij hebben Michael Stipe alweer in ons hoofd: “Hi, we’re R.E.M. And this is what we do”. Kan wel eens een klassiek plaatje worden!

CONCERTTIP: ALEX CLARE OP 30 OKTOBER IN UTRECHT

Psst. Een concerttip. Vandaag werd bekend dat de geweldige Britse singer-songwriter Alex Clare in het najaar in TivoliVredenburg staat. In Engeland wil iedereen met hem samenwerken en lopen zijn clubshows uitstekend, en met radiohit Too Close op zak krijgt hij langzaam ook op het vasteland steeds meer voet aan de grond. Binnenkort dus ook in het Utrechtse Vredenburg. Voor slechts 17 euro brengt Clare je op 30 oktober in vervoering met zijn prachtige stem en schitterende composities. Belooft een hele bijzondere avond te worden, dus maar snel een ticket kopen, anders wordt hij straks nog écht populair. En niet verder vertellen natuurlijk, anders is het geen geheim meer!

HIPHOPPERS EN ROCKLIEFHEBBERS ALLER LANDEN, VERENIG U!

We sluiten af met een oproep. Het is over het algemeen moeilijk op hiphoppers en rockliefhebbers te verenigen om samen te vechten voor één doel. Dat is nu echter wel even hard nodig. De Engelse meidengroep Little Mix – afkomstig uit X-factor – heeft namelijk besloten om de jaren ’90 toptrack Word Up! compleet te verpesten. Wij durven er hier niet eens naar te linken maar BBC zette het nummer vandaag ineens in haar dagelijkse playlist. Om die er maar snel uit te krijgen sluiten we maar af met de bekende versies van dit geweldige nummer. Cameo en Korn, kom er maar in! Hier is de eer in ieder geval wél voor jullie. Word Up!