Ondertussen is het alweer dinsdag 18 maart. Op maandag zijn we nooit heel snel met u het nieuws te brengen maar dit slaat toch wel alles. Heeft er vast mee te maken dat we net een mooie punk compilatie op de wereld hebben losgelaten. Een punk compilatie die enorm veel liefde krijgt van alles en iedereen waarvoor dank! Het is namelijk geen makkelijke periode voor een scene die net een van zijn grondleggers verloren is…

Stooges grondlegger Scott Asheton Overleden

Het zijn al een trieste paar dagen geweest voor de punk community. Zaterdag is op 64-jarige leeftijd drummer Scott Asheton heengegaan . Asheton stond, samen met zijn broer Ron en de excentrieke frontman Iggy Pop, bekend als een van de stichters van genregrondleggers te Stooges.

My dear friend Scott Asheton passed away last night.

Scott was a great artist, I have never heard anyone play the drums with more meaning than Scott Asheton. He was like my brother. He and Ron have left a huge legacy to the world. The Ashetons have always been and continue to be a second family to me.

My thoughts are with his sister Kathy, his wife Liz and his daughter Leanna, who was the light of his life.’

– Iggy Pop

Nieuwe namen Lowlands

Lowlands dropte zonet voor het slapengaan nog even enkele nieuwe namen. Tussen de toevoegingen zit onder meer de Zuid-Afrikaanse freakshow Die Antwoord. Feest verzekerd! Alle nieuwe namen op een rijtje:

Die Antwoord | Shlohmo | Black Lips | Blaudzun | SOHN | Dub FX | FunkinEven | I Am Legion | Johnny Flynn & The Sussex Wit | Roy de Roy

Twee topnamen voor Best Kept Secret

Ok eerlijk is eerlijk. Deze scoop hebben we overgenomen van het geweldige oor.nl. Maakt dat het nieuws er minder indrukwekkend om? Dat dacht ik ook niet! Zowel Lykke Li als Deap Vally staan deze zomer op Best Kept Secret. Eat your heart out Indierock liefhebbers!

Bearded Punk Compilation

En hier is hij dan! Onze geweldige allereerste Bearded Punk compilatie. Wij bedanken graag nog even volgende media voor het helpen promoten van deze fantastische verzamelaar.

Dyingscene

Punktastic

punkupdates

The Rock Show Magazine